h

Jaarverslag 2003 SP-afdeling Venray

1 maart 2004

Jaarverslag 2003 SP-afdeling Venray

Het jaar 2003 heeft in hoofdzaak bestaan uit het reanimeren van de afdeling. Eind 2002 en trad het volledige bestuur moegestreden terug en droeg de taken over aan een 3-tal nieuwe bestuursleden. Deze hebben zich beziggehouden met het werven van nieuwe bestuursleden en het inzicht krijgen in de bestuurlijke taken.

Een en ander was zeker niet mogelijk geweest zonder de hulp van de afdeling Horst aan de Maas en regiobestuurder Paul Lempens. Waarvoor onze dank.
We beschikken nu over 6 bestuursleden. De taakverdeling is nog niet optimaal, maar er zijn afspraken gemaakt om hier een betere verdeling in te krijgen.

We waren ons terdege bewust van onze onervarenheid en hebben dan ook dankbaar gebruik gemaakt van de scholingsmogelijkheden die er binnen de SP geboden werden. Cursus penningmeester, Volkshuisvesting en Oktoberscholing werden door enkele bestuursleden gevolgd en ook voor 2004 staan er weer scholingdata op de agenda.

Aan het begin van 2003 bestond het ledenaantal uit ongeveer 50 personen. Een minimum. Ondanks het feit dat we geen actieve ledenwerving groeide het ledental tot 88 eind 2003. Deze groei is dus grotendeels te verklaren door de landelijke acties.
Een deel van de ledengroei komt voor rekening door de overname van de leden van de gemeente Meerlo-Wanssum. Zij waren voorheen ingedeeld bij Horst aan de Maas.
We streven naar een beter kontakt met onze leden en hebben medio 2003 een enquête gehouden om te achterhalen wat er onder de leden leeft en wat ze van de SP-afdeling Venray verwachten.
Ook bestaat er sinds enige tijd de mogelijkheid om onze activiteiten en andere wetenswaardigheden binnen de afdeling te volgen via onze eigen website.

Financieel staat de afdeling er goed voor. In het verleden werd er weinig geld uitgegeven. Een goed gevulde kas c.q. bankrekening en een betrouwbare en heldere boekhouding zullen er in de toekomst voor zorgen dat we niet in de problemen komen.

Een van de speerpunten van het bestuur was om meer bekendheid van de SP Venray onder de lokale bevolking te bewerkstelligen. In het begin hebben we dat gedaan door aan te haken bij de landelijke acties, zoals de Oorlog in Irak, de verkiezingen in januari en de acties tegen het kabinet Balkenende. Hierbij hebben we veel positieve reacties gekregen van de mensen.
Het wachten was op een gelegenheid om met een locale actie voor de dag te komen. Deze kwam in september toen we er lucht van kregen dat er flats gesloopt zouden worden.
Geheel volgens de SP traditie zijn we naar de betrokken bewoners toegegaan en gevraagd wat zij er van vonden. In een mum van tijd was er een actiegroep opgericht samen met de bewoners en staan er acties op touw voor het behoud van de flats.

Enkele keren werd er een beroep gedaan op ons om te helpen bij diverse zaken,van het opzetten van een bezwaarschrift tegen intensieve veehouderij, huursubsidie die ten onrechte niet toegekend werd tot het bezoeken van eenzame ouderen.
We vinden dat dit nog te weinig gebeurt, dus zal er nog efficiënter gewerkt moeten worden om ook op dit gebied bekendheid onder de bevolking te verkrijgen.

Achteraf gezien mogen we spreken van een bewogen jaar, waarin veel werk werd verzet, maar waarin niet alle doelen verwezenlijkt zijn. Toch hebben we gezien de inzet van onze leden en onze bestuursleden het volste vertrouwen in een succesvolle toekomst en mogen we spreken van een geslaagde reanimatie van de afdeling.

Huub Rademacher Afdelingsvoorzitter.

U bent hier