h

De Hulpdienst

De SP afdeling Venray heeft een eigen hulpdienst. De SP staat dicht bij de mensen en dit niet alleen in politieke zin. Daar waar we kunnen helpen doen we dat. Voor wat en waar je bij de hulpdienst terecht kunt, lees je hieronder.

Er wordt tegenwoordig veel gevraagd van iedereen: u moet voor uzelf kunnen opkomen als u tegen dingen aanloopt. Zo moet u bijvoorbeeld zelfstandig zaken kunnen regelen met de gemeente, met uw verhuurder of de belastingdienst. Maar ook met uw werkgever, de SVB, het zorgkantoor of uw verzekeraar. Maar wat als u dat nu niet zo goed kunt en er niemand in uw omgeving is die u daarbij kan helpen?  Dan komt u er mogelijk zelf nooit uit en stapelen problemen zich misschien heel snel op. 

Omdat de SP dicht bij de mensen wil staan en naar hen wil luisteren, heeft de SP een Hulpdienst die bij dit soort situaties samen met u naar oplossingen wil zoeken. Wat de SP Hulpdienst kan en ook doet, is naar u luisteren en uw situatie serieus nemen. Daarbij delen de vrijwilligers van de Hulpdienst graag hun kennis en ervaring met u. 

De SP-Hulpdienst kan u dus mogelijk een helpende hand bieden door bijvoorbeeld:

  • advies of informatie te geven over uw situatie, waardoor u zelf weer verder kunt;
  • formulieren met u in te vullen;
  • een brief of bezwaarschrift met u te schrijven;
  • U te verwijzen naar mensen die u verder kunnen helpen als bij de SP Hulpdienst de kennis ontbreekt om u goed verder te helpen;

De SP Hulpdienst is geen juridische hulpdienst en kan ook niet álle problemen voor u oplossen. De SP Hulpdienst kan u bijvoorbeeld niet steunen bij echtscheidingszaken of zaken die al bij de rechter liggen. Daarvoor moet u echt juridische bijstand vragen. De SP Hulpdienst kan u echter wél steunen hoe dit aan te vragen.

De SP Hulpdienst is gratis en beschikbaar voor iedereen, u hoeft dus geen lid  van de SP te zijn. Verder wordt elk probleem door de SP Hulpdienst serieus genomen, ook als u denkt dat u de enige bent. Het kan namelijk best zo zijn dat meerdere mensen met vergelijkbare problemen zich bij ons melden, dan kunnen we sámen een vuist maken om het probleem breder aandacht te geven met als doel oplossingen te vinden. Een voorbeeld zijn de problemen met vocht- en schimmelproblemen bij huurwoningen in de wijk het Brukske.

Dus aarzel niet contact met de SP Hulpdienst Venray te zoeken als u er zelf niet (meer) uitkomt. En wacht daarmee niet te lang, want problemen lopen helaas meestal niet vanzelf weg maar worden vaak alleen maar groter. 

Hoe bereikt u de hulpdienst? Hiervoor kunt u het beste het contactformulier gebruiken. Omschrijf kort en duidelijk wat uw vraag is en wat u van ons verwacht. Bij 'categorie' klik u aan "contact met de hulpdienst". Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

U bent hier