h

SP Venray wil opheldering over beloning top Floriade

3 april 2006

SP Venray wil opheldering over beloning top Floriade

Onlangs werd duidelijk dat de toekomstige top van de Floriade samen zo’n 700.000 euro gaat verdienen.
Actie SP-ers bij persconferentie over FloriadeDe fractie van de SP in de Provinciale Staten van Limburg en de SP afdelingen Horst aan de Maas, Venlo en Venray spreken in een brief aan Gedeputeerde Staten, Provinciale Staten en de colleges van B&W en gemeenteraden van Gennep, Helden, Horst aan de Maas, Venlo en Venray hun zorgen uit over de hoogte van dit bedrag.

De afgelopen tijd is er in Nederland gediscussieerd over de hoogte van de beloning van mensen uit het bedrijfsleven en de (semi-) overheid. Te denken valt aan de recente verontwaardiging over de beloning van Essent topman Boersma.
De SP plaatst de voorgenomen beloning van de nieuwe top van de Floriade in het licht van deze discussie.

De minister-president ontvangt een salaris van ruim 122.000 euro per jaar.
Aangezien de overheid - in de vorm van de provincie en een vijftal gemeenten - een belangrijke rol speelt bij de organisatie en de financiering van de Floriade, is de SP van mening dat de salarissen van de directie van de Floriade niet boven de beloning van de minister-president uit mogen komen.

De SP roept de leden van Gedeputeerde Staten, Provinciale Staten en de betrokken colleges en gemeenteraden op om haar standpunt inzake de voorgenomen beloning van de directie van de Floriade over te nemen. Hiermee wordt een signaal naar de organisatie van de Floriade afgegeven en op deze manier kan druk uit worden geoefend om dit salarisvoorstel van tafel te krijgen

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Edwin Bus: 045-5424196, Thijs Coppus: 077-3988100 / 06-14896448 of Huub Rademacher 0478-583812.

Brief aan Gedeputeerde Staten, Provinciale Staten en de colleges van B&W en gemeenteraden van Gennep, Helden, Horst aan de Maas, Venlo en Venray (PDF)

U bent hier