h

Drieluik biologische en duurzame landbouw

1 oktober 2006

Drieluik biologische en duurzame landbouw

De Werkgroep Land- en Tuinbouw van de SP Horst aan de Maas organiseert samen met het landelijke Platform “Aarde, Boer, Consument”(een samenwerkingsverband van een aantal landelijke agrarische organisaties) een drietal informatie- en discussieavonden over Biologische en Duurzame Landbouw. De vorige bijeenkomsten vonden plaats op vrijdag 4 november 2005 en maandag 13 maart 2006. De derde en laatste bijeenkomst vindt plaats op maandag 9 oktober 2006. Tijdens deze bijeenkomst wordt door landelij-ke politici ingegaan op de politieke standpunten ten aanzien van de biologische land-bouw. Zij reageren onder andere op de conclusies die in de twee voorgaande bijeenkom-sten naar voren zijn gekomen.

Is biologische landbouw politiek haalbaar?
Maandag 9 oktober a.s. vindt de derde bijeenkomst plaats in De Leste Geulde (Noordsingel 75) in Horst (van half acht tot half elf). Na een inleiding door Sjors Willems, communicatie-adviseur Innovatiecentrum Biologische Landbouw van de Wageningse Universiteit worden drie landelijke politici door Guus Geurts aan de tand gevoeld over hun opvattingen ten aan-zien van de biologische land- en tuinbouw. Guus Geurts is milieudeskundige en als zodanig adviseur van het Platform “Aarde, Boer, Consument”.

Bij de drie landelijke politici gaat het om de volgende gasten: De Tweede kamerleden Kris-ta van Velzen van de SP, Harm Evert Waalkens van de PvdA en Ger Koopmans van het CDA.

Na een korte pauze worden vervolgens vragen vanuit de zaal beantwoord. Uitdrukkelijk zijn Limburgse Provinciale Statenleden uitgenodigd om vanuit de zaal in discussie te gaan met de Kamerleden.

De SP-Werkgroep Land- en Tuinbouw Noord-Limburg verzorgt een informatiestand over de Biologische Landbouw.

Informatie: Paul Geurts, 077-3985762/e-mail: pgeurts@sp.nl.

U bent hier