h

Sloop Veltumse flats gestart

8 juni 2007

Sloop Veltumse flats gestart

Afgelopen donderdag 7 juni j.l. ontkwamen de twee Veltumse flats niet meer aan de slopershamer. Een “schitterend moment” voor de Wonen Venray! Een trieste dag voor oud-bewoners en de SP.

Een ban de twee sloopflats in Veltum
‘s Ochtends om 9 uur werd de start gemaakt van het slopen van de twee flats. De SP heeft zich jarenlang ingezet voor behoud van deze flats. Een aantal genodigde zagen toe hoe er een begin gemaakt werd met het sloopwerk. Catering mocht natuurlijk niet ontbreken; slopen maakt tenslotte hongerig.

Verbeek van de woningstichting Wonen Helden sprak de menigte toe dat het een schitterend moment was en een historische dag. Eindelijk, na jaren voorbereiding mocht er gesloopt gaan worden. Een ‘kleine’ ingreep voor een leefbaar Veltum. De SP heeft aangetoond dat sloop van de Veltumse flats onnodig was en dat de flats technisch gezien nog jaren meekonden.
Voor wethouder Theunissen kwam een jongensdroom uit; hij mocht plaatsnemen in de kraan om de eerste klap uit te delen. Het slopen van een goede woonvoorziening in Venray is wel een rare jongensdroom.
De genodigde applaudisseerden. Het applaus verstomde bij anderen die stonden te kijken waaronder enkele oud-bewoners. Voor hen is de sloop een zure appel. Een van de oud-bewoners verklaard dat ze het liefst in de flat had willen wonen omdat ze de huur nu niet meer kan opbrengen.

Tijdens de bijeenkomst werd voorbij gegaan aan het feit dat niet iedereen blij met de sloop is. Voor de relatief goedkope flats komt nu dure nieuwbouw voor in de plaats. De SP heeft, samen met bewoners, fors actie gevoerd. Het heeft niet mogen helpen. Helaas, een trieste dag!

U bent hier