h

SP niet blij met fietsenbende op treinstation Venray

23 mei 2008

SP niet blij met fietsenbende op treinstation Venray

Het Venrayse treinstation wordt met de dag minder bereikbaar. Door te weinig fietsenstallingen zetten veel reizigers hun fiets rondom het station. Perrons worden moeilijker bereikbaar, het aantal fietsendiefstallen neemt toe en het reizen per trein en bus onaantrekkelijk. Hoog tijd dat aan die situatie iets veranderd!

Overvolle fietsenstallingen zorgen voor slechte bereikbaarheid van de perronsDe Limburgse Statenfractie gaat de komende tijd inventariseren hoe het is gesteld met de fietsenstallingen bij de bus en treinstations in Limburg en de stations aan de Maaslijn. Aanleiding hiervoor zijn een aantal klachten die de statenfractie heeft ontvangen.
Op het treinstation in Venray is het al niet anders gesteld. Reizigers moeten zich eerst een weg banen door alle fietsen die her en der de doorgang verhinderen. Zelf even vlug een kaartje scoren bij de kaartjesautomaat is er niet bij.

Onlangs heeft de beheerder van de treinstations bekend gemaakt dat drie Limburgse stations extra fietsenstallingen krijgen. Het gaat hier om de stations Venlo, Swalmen en Maastricht Randwijck. In andere stations wordt simpelweg niet geïnvesteerd, terwijl er in een aantal gevallen een groot gebrek aan fietsenstallingen is.

Fietsen versperren de weg naar de kaartjesautomaatDe SP Venray en de SP in Provinciale Staten vindt dit niet kunnen. Al jaren knokt de SP voor fatsoenlijk, betaalbaar (liefst gratis) en goed toegankelijk openbaar vervoer. Fatsoenlijke fietsenstallingen horen hierbij.

Voor 1 juni wil de Limburgse Statenfractie een beeld hebben van de situatie op en rondom treinstations.

U bent hier