h

Zwerfvuil bevuilt Venray; SP stelt zwartboek op

6 oktober 2008

Zwerfvuil bevuilt Venray; SP stelt zwartboek op

Over het algemeen gaat het wel goed. Wat we niet meer gebruiken komt daar waar het hoort: in de afvalcontainer of op het milieustation. Soms valt er eens iets naast de groene of grijze container en blijft het liggen. Het wordt echter vervelender als vuilnis verdwijnt in de vrije natuur of gewoon op straat.

Zwerfvuil maakt omgeving minder leefbaar
Steeds meer constateren we dat mensen hun omgeving als vuilnisbelt gaan gebruiken. Dit is helaas niet altijd zonder reden, want wie een klein inkomen heeft, heeft niet altijd geld over om afval naar het milieustation te (laten) brengen of op te laten halen. De kringloopwinkels nemen ook steeds minder spullen mee en dan blijft blijkbaar maar een mogelijkheid over en dat is dumpen in de vrije natuur. Dat levert wel een omgeving op die verloedert, en waar niemand zich prettig bij voelt.
In de verschillende wijken kom je veel van deze plekken tegen. Bij de winkels waar de glasbakken en de overige afvalbakken staan, is het vaak een grote rotzooi. In de bossen kom je vaak vuilniszakken, bankstellen, oude keukenkastjes enz. tegen.
De SP ziet het aantal plekken met zwerfvuil toenemen. Net als hondenpoep roept zwerfvuil veel ergernis op en maakt het de omgeving minder leefbaar. Daarnaast kan zwerfvuil gevaarlijk zijn (chemicaliën, oplosmiddelen, verf, batterijen, e.d.).
Zwerfvuil wordt steeds meer in de open natuur gedumpt
De SP roept daarom mensen in Venray op foto’s te maken van zwerfvuil uit hun eigen omgeving en die foto’s met een korte beschrijving per e-mail naar de SP te sturen.
Met al die foto’s stelt de SP een zwartboek samen en zal dit zwartboek te zijner tijd aan de verantwoordelijke wethouder aanbieden.

Uw foto’s van zwerfvuil kunt u per e-mail sturen aan: venray@sp.nl

U bent hier