h

Ronald van Hal volgt Jolanda Dijkema op

25 maart 2009

Ronald van Hal volgt Jolanda Dijkema op

Ronald van Hal zal Jolanda Dijkema opvolgen als gemeenteraadslid. Van Hal die de SP ook al in de commissies Middelen en Maatschappelijke Diensten vertegenwoordigd zal op 31 maart a.s. als gemeenteraadslid worden beëdigd. De opvolging door Van Hal volgt op het onverwachte vertrek van Jolanda Dijkema 16 maart j.l..

Op maandag 16 maart j.l. heeft Jolanda Dijkema haar ontslag ingediend als gemeenteraadslid. Het besluit van Jolanda Dijkema om te stoppen kwam voor het bestuur onverwacht omdat ze in een daarna gehouden gesprek met het bestuur in eerste instantie aangaf door te willen gaan als raadslid. Afgelopen maandag deelde ze echter plotseling mee dat ze haar raadslidmaatschap ging beëindigen. Zij had dit eerder besproken met de burgemeester en de griffier. De schriftelijke bevestiging van haar besluit heeft de SP pas op woensdag 18 maart j.l. ontvangen. Het bestuur heeft tot die tijd nog niets naar buiten willen brengen, maar toen was het al door de Gemeente naar de pers doorgegeven. De SP vindt het vervelend dat onze leden dit nieuws via de krant, de Peel en Maas of kabelkrant hebben moeten vernemen. Graag had het bestuur zelf de leden als eerste op de hoogte willen brengen van dit besluit.
De reden voor Jolanda Dijkema om te stoppen was dat er onenigheid bestond over de kwestie van de uitzending van Zembla over steenhandel Willems en dan met name over de behandeling daarvan in de gemeenteraad. Volgens Jolanda Dijkema was er geen eenduidigheid binnen de fractie onderling en niet binnen het bestuur.
In de pers wordt de suggestie gewekt dat er onenigheid zou zijn in het bestuur. Daarvan is echter geen sprake.

De SP respecteert de keuze en het standpunt van Jolanda in deze, ook al vindt de SP het jammer dat het op deze manier moest lopen. De SP zal haar binnenkort nog op en gepaste manier bedanken voor al het werk wat ze voor de SP afdeling Venray heeft gedaan.

U bent hier