h

SP Venray in actie voor minder Brussel

27 mei 2009

SP Venray in actie voor minder Brussel

Nog even en we kunnen weer naar de stembus voor de verkiezingen van het Europees Parlement. De SP wil minder Brussel. Want Brussel staat voor bestedingsgekte, big business, bemoeizucht, big en neoliberaal. Meer weten, kijk dan op deze speciale website over “Minder Brussel”.
Onze Huub en Dre plakken er al vast op los!
Huub plakt er aardig op los...

Brussel kost de Nederlandse burger 250 euro per persoon per jaar, maar verantwoording afleggen ho maar. Er moet zonodig in twee landen vergaderd worden wat 200 miljoen per maand kost. Hoezo bestedingsgekte? De SP wil dat aan deze praktijken een eind komt.

Sociale rechten, lonen en werkomstandigheden voor werknemers staan onder druk doordat Brussel zich steeds meer macht en vrijheid toekent aan grote bedrijven en hun aandeelhouders. Hoezo Big Business? De SP wil tegengewicht bieden aan de belangen van banken, beurzen, beleggers en grote bedrijven.

Nederland wil minder Brussel

Samenwerken prima maar Brussel bemoeit zich steeds meer met zaken die niets met grensoverschrijdende samenwerking te maken hebben. Denk aan zorg, onderwijs, woningbouw, openbaar vervoer, cultuur etcetera. Hoezo Bemoeizucht? De SP wil dat zaken die we beter in Nederland kunnen regelen niet moeten afstaan aan Europa.

Brussel wil dat steeds meer landen zich aansluiten, en wil steeds meer bevoegdheden krijgen. Brussel wil een superstaat zijn. Groot is mooi! Hoezo Big is Beautiful? De SP keert zich tegen een Europese Unie waar alle culturele, economische en sociale verschillen tussen lidstaten worden weggepoetst. De SP houdt waar kan zaken het liefst dicht bij de burger, kleinschalig en lokaal democratisch controleerbaar.

Brussel gelooft dat marktwerking goed is voor de burger. Zorg, onderwijs, energie, openbaar vervoer kunnen beter aan de markt overgelaten worden. De markt denkt echter alleen aan kortetermijnwinsten en extreme bonussen aan de top. Hoezo Neoliberaal? De SP wil dat bedrijven die het publieke belang dienen, in publieke handen blijven. Dat is vaak goedkoper, efficiënter maar vooral beter voor iedereen.

Niet stemmen helpt niet; SP stemmen wel!

Meer lezen? Kijk hier voor de SP-site "Minder Brussel"

U bent hier