h

SP vraag opnieuw aandacht voor 65blijft65

3 oktober 2009

SP vraag opnieuw aandacht voor 65blijft65

Wie echt wil weten wat er leeft moet de straat op en niet alleen als er verkiezingen zijn. Waar andere partijen nog geen contact zoeken met de mensen op straat doet de SP dat wel. Een van de redenen waarom de SP vanmiddag opnieuw in het centrum van Venray te vinden was om aandacht te vragen voor 65 blijft 65.


“Hoeveel zetels hebben jullie nu?” vraagt een enthousiaste voorbijganger, de pensioengerechtigde leeftijd al gepasseerd, die moeders de vrouw net zo enthousiast door de straat op sleeptouw neemt. “Twee” vertel ik in al mijn enthousiasme terug. “Het is een schande dat ze (dit kabinet, red.) de AOW-leeftijd willen verhogen, ik was blij dat ik op mijn 65e kon stoppen!”

Afgelopen zaterdag was de SP in het centrum van Venray te vinden om wederom aandacht te vragen voor de voorgenomen verhoging van dit kabinet van de pensioengerechtigde leeftijd naar 67 jaar. Werkgevers- en werknemersorganisaties komen er al niet uit en de Sociaal Economische Raad (SER) heeft geen voorstel gedaan. Nu mag dit kabinet haar zin niet doordrukken vindt de SP want voor de verhoging bestaat weinig draagvlak. Vooral mensen met een laag inkomen moeten het ontgelden. De SP vindt dat door de crisis de bezuinigingen maar betaald moeten worden door bijvoorbeeld de JSF te schrappen.

Meer weten waarom de SP vindt dat 65 vooral 65 moet blijven? Lees het op de speciale website die de SP hiervoor in het leven geroepen heeft: www.65blijft65.nl.

U bent hier