h

Fietsenchaos op NS-station Venray

22 november 2009

Fietsenchaos op NS-station Venray

Wie op een gewone werkdag in Venray met een rolstoel of rollator op een van de perrons van het NS-station Venray wil komen moet zich een weg banen door de chaos van fietsen die her en der bij de fietsenstalling worden neergezet. De SP stelt vragen in de Commissie Maatschappelijk Diensten.

Wie aan de rolstoel gekluisterd zit of noodgedwongen van een rollator gebruik moet maken kan het NS-station in Venray beter mijden. Zeker op doordeweekse dagen is er geen doorkomen meer aan. Fietsen worden niet in maar vooral in de buurt van de fietsenstalling geparkeerd. Wie noodgedwongen gebruik moet maken van een rollator of een rolstoel komt door de fietsenchaos niet meer naar het perron. De omgeving rond de verlaagde stoeprand is helemaal dichtgebouwd met fietsen.
Waarom de mensen niet de moeite nemen om de fiets in de fietsenstalling te zetten blijft onduidelijk. Gemakzucht zal zeker een rol spelen, er niet over nadenken dat anderen hiervan hinder kunnen ondervinden ook. En als er een schaap over de dam is dan volgen er altijd meer.
Wie de moeite neemt om de fietsen in de fietsenstalling beter te bekijken kan zich niet aan de indruk ontdekken hoeveel wrakken er tussen de her en der geplaatste goede fietsen staan. Deze wrakken nemen wel ruimte in en ontnemen anderen de ruimte om wel hun fiets te plaatsen.

De SP vraagt de wethouder Welzijn, Twan Jansen, om aan deze situatie verandering te brengen. Donderdag 26 november a.s. zal de SP schriftelijke vragen stellen in de Commissie Maatschappelijk Diensten.

Klik hier voor de vragen gesteld aan de wethouder in de Commissie Maatschappelijke Diensten van 26 november a.s. te downloaden. (PDF).

U bent hier