h

Sluiting scholen: Wethouder Jansen voorbarig

14 februari 2010

Sluiting scholen: Wethouder Jansen voorbarig

De SP vindt dat wethouder Jansen te voorbarig is in zijn uitspraken in de krant naar aanleiding van de berichten van SPOV dat een aantal scholen in de dorpen en Venray wil sluiten. Deelt het college het standpunt van Jansen ook?

In de Peel en Maas van 4 februari jl. laat wethouder Jansen weten dat er een “oplossing moet komen die voor iedereen aanvaardbaar is” om er even later alvast heel ver vooruit te lopen: “De scholen in Castenray en Veulen geven we absoluut niet op.” Tegenstrijdig en voorbarig vindt de SP. Elianne Sweelssen: “Ik heb met interesse de mening gelezen van wethouder dhr. Jansen over de aangekondigde sluiting van een aantal scholen. Ik ben wel blij dat hij zo snel reageert, zeker om zijn onrust met betrekking tot dit onderwerp kenbaar te maken. In de dorpen en in Venray is dit een onderwerp dat vele emoties losmaakt. Maar hoe wil de wethouder dit realiseren en betekend dit dat de wethouder zich neerlegt bij sluiting van de scholen in Vredepeel en Heide en in Landweert en niet bij sluiting van de scholen in Castenray, Veulen en van bs. de Bongerd? En welke waarde moet ik dan hechten aan de uitspraak van Jansen dat Castenray en Veulen niet worden opgeheven, evenals de Bongerd in het centrum?”

Wethouder Jansen laat weten dat hij zich niet op voorhand neerlegt bij welke sluiting van welke school dan ook. Wel vindt Jansen de situatie van de scholen in Heide en Vredepeel wel het meeste urgent. Daarnaast wordt het standpunt van Jansen gedeeld door het voltallige college.

Op de overige vragen van de SP moest de wethouder het antwoord schuldig blijven. Zo stelde de SP de vraag hoe het college de uitlatingen van Jansen wil realiseren en welk bedrag denkt de wethouder dan nodig te hebben om de met sluiting bedreigde scholen open te houden. De wethouder wil echter nog niet op de zaken vooruitlopen. Zwak vindt de SP want in de Peel en Maas van 4 februari jl. liet wethouder Jansen een ander geluid horen.

De gemeente organiseert twee extra bijeenkomsten van de raad om de voorgenomen sluiting van de scholen te bespreken. Deze extra raadsbijeenkomsten zijn 25 februari en 4 maart aanstaande.

Lees hier de vragen van de SP aan wethouder Jansen (PDF).

U bent hier