h

SP niet blij met afgeven evenementenvergunning Racecircuit De Peel

12 augustus 2010

SP niet blij met afgeven evenementenvergunning Racecircuit De Peel

De SP is niet bij dat de gemeente Venray een evenementenvergunning heeft afgegeven voor wedstrijden op het Circuit de Peel aanstaande 14 en 15 augustus. Reden om vragen te stellen aan het college van B&W.

De SP vraagt zich af waarom deze vergunning afgegeven wordt terwijl in de overeenkomst staat dat tijdens het zoekproces geen vergunningen worden aangevraagd en afgegeven? Ook al zegt de wethouder in de pers dat het proces is afgerond, er is nog steeds geen definitieve keuze gemaakt. De datum van 30 juni was een streefdatum die niet gehaald is en er staat niet in dat daarna weer vergunningen mogen worden afgegeven. De SP wil duidelijke argumenten horen waarom er toch een vergunning afgegeven is. Ook vraagt de SP zich af waarom het college tegen de eigen regels ingaat? Evenementenvergunningen voor grote evenementen moeten twaalf weken van te voren worden aangevraagd? Deze is drie weken voor de datum afgegeven. Zo’n grote wedstrijd valt niet in drie of vier weken te organiseren. Het kan de SP niet aan de indruk onttrekken dat dit al veel eerder is afgesproken. De SP vraagt zich af hoe deze aanvraag tot stand is gekomen en wanneer? Verder vraagt de SP zich af hoe het college deze handelwijze gaat verantwoorden naar andere organisatoren die evenementen organiseren.

Elianne Sweelssen: “Maessen, de organisator, heeft de races al eens eerder in België gehouden om de licentie te behouden. Er is dus een alternatief voorhanden. We begrijpen niet dat er dan niet voor dat alternatief gekozen wordt. Ook is de kans groot dat de samenwerking met de Milieufederatie onder druk komt te staan en dat de gemeente Venray gezien wordt als een onbetrouwbare partner. Daarnaast is nog maar de vraag of het college ook rekening gehouden heeft met de grote braderie in Merselo waarvan de organisatie hoopt dat deze rond de 10 duizend bezoekers gaat trekken. En dan hebben we het niet eens over dat er twee grote evenementen op een dag in elkaars nabijheid verkeren maar ook waar gaan al die mensen parkeren, hoe zit het met de openbare orde en welke maatregelen neemt de gemeente precies.”

Klik hier om de vragen gesteld aan het college te downloaden. (PDF)

U bent hier