h

SP stort fractievergoeding gemeente terug

6 januari 2011

SP stort fractievergoeding gemeente terug

De SP-fractie heeft de fractievergoedingen van de afgelopen jaren teruggestort op de rekening van de gemeente. De SP roept de andere politieke partijen op om hetzelfde te doen.

SP stort fractievergoeding terugOp de laatste dag van het jaar heeft de SP het resterend bedrag van ruim zestienduizend euro (€ 16.607,51) van de fractievergoedingen van de afgelopen jaren teruggestort op de rekening van de gemeente.
Tijdens de algemene beschouwingen in november had de SP dit ook aan andere partijen gevraagd. Dit in het kader van de forse bezuinigingen die opgelegd werden aan verenigingen. Er staat een fors bedrag van 100 duizend euro op de diverse rekeningen van de fracties. Deze waren daartoe niet bereid, maar dat wil niet zeggen dat de SP dan maar niets doen. De SP heeft tijdens de beschouwingen gezegd dat de SP het bedrag dat op de rekening stond zouden terugstorten en dat heeft de SP op oudejaarsdag ook gedaan. De SP hoopt dat er alsnog partijen zijn die ons voorbeeld volgen. De bedragen op de rekeningen geven wel aan dat men dit geld niet echt nodig heeft. Het is dan ook onzin om het ongebruikt te laten staan.

U bent hier