h

Internationale solidariteit begint in Venray

12 februari 2011

Internationale solidariteit begint in Venray

Dat echte internationale solidariteit kan werken heeft SP bestuurslid Jan Hendriks, samen met zijn vrouw Alda Haegens bewezen door de opening op woensdag 19 januari 2011 van een nieuw educatief Centrum voor 150 arme kinderen in het bergdorp San Mateo in Guatemala.

Opening van de school in San MateoSinds anderhalf jaar zetten Jan en Alda zich in om dit project te kunnen verwezenlijken. In die tijd hebben zij door middel van diverse akties en steun van een ander echtpaar uit Venray, een Belgische particulier en vele mensen uit Venray e.o., waaronder ook veel SP-leden en sympathisanten. een bedrag bijeen weten te verzamelen van maar liefst 33.500 Euro. De Nederlandse stichting Los Ninos heeft daar nog eens 23.500 euro bij gedaan en daarmee kon het nieuwe educatieve centrum in San Mateo Guatemala gebouwd gaan worden. Trots waren Jan en Alda dat zij de officiële opening mochten doen. Ja, echt een lintje doorknippen! Ook is een van de klaslokalen naar hen vernoemd. Het was een grote happening op 19 januari en de ouders en kinderen waren heel erg blij. Met name ook van hen kregen Jan en Alda te horen dat de bevolking van Guatemala blij was met deze onbaatzuchtige ondersteuning en solidariteit.

Directe aktie kan dus wel degelijk werken in de 3e Wereld. Zij hebben nu ook besloten om door te gaan met aktiviteiten voor dit arme bergdorpje in Guatemala. Men zal zich nu vooral gaan richten op medische hulp en ondersteuning bij een Vitamine project. Want zieke en ondervoede kinderen kunnen immers niet naar school! Een bezoek aan diverse zeer arme gezinnen met zieke kinderen heeft dit nog maar eens bevestigd.

In het weekend van 16 en 17 april is er een benefietconcert en een zumba dans marathon bij danscentrum Janssen aan de Raadhuisstraat nr. 6 te Venray. Noteer deze data alvast! Venray is een millennium gemeente en alle gemeenteraadsleden, commissieleden en besturen van politieke partijen worden nog uitgenodigd. Als de Venrayse politiek vindt dat zij een millennium gemeente willen zijn, dan moeten ze ook maar de daad bij het woord voeren! Alle opbrengst van o.a. dit benefiet weekend gaat rechtstreeks, zonder strijkstokken, naar het project in Guatemala.

Steun is nog steeds van harte welkom!!

Een compleet reisverslag en meer informatie is te vinden op de website van San Mateo Venray

U bent hier