h

Thema-bijeenkomst 'Wie betaalt de crisis?'

13 april 2011

Thema-bijeenkomst 'Wie betaalt de crisis?'

Op maandag 4 april organiseerde de SP Venray in een van de vergaderruimten in het tijdelijke gemeentehuis een thema-bijeenkomst met als onderwerp 'Wie betaalt de crisis'.

Gastspreker en gespreksleider van deze avond was Thijs Coppus die aan de hand van een samenvatting van de uitgegeven scholingskrant met dit thema de discussie in goede banen leidde.
De discussie ging onder andere in op de democratisering van de economie waarbij vooral gedacht werd aan meer betrokkenheid, verantwoordelijkheid en macht bij de werknemers van bedrijven via ondernemingsraden en sterkere vakbonden. Er werd gesproken over het verschil in keuzes van bezuinigingen die dit kabinet maakt en die de SP zou maken. Ook kwamen de gevolgen van de bezuinigingen op lokaal niveau aan bod en de wijze waarop hier ingesprongen kan worden door de lokale afdeling. Al met al een hele interressante avond die genoeg punten heeft opgeleverd, waarmee onze vertegenwoordiging naar de regioconferentie kan waar dit onderwerp ook op de agenda staat.

U bent hier