h

SP houdt openbare avond voor zorgverleners

20 maart 2013

SP houdt openbare avond voor zorgverleners

De SP opent in navolging tot het algemeen meldpunt voor de zorg ook een meldpunt voor alle zorgverleners. Medewerkers van de werkvloer welteverstaan. Daarnaast organiseert de SP op 3 april een openbare avond voor zorgverleners. De huishoudelijke verzorging, de begeleiding, dagbesteding en persoonlijke verzorging moeten er allemaal aan geloven als het aan Rutte ligt. Voor medewerkers in de zorg breken spannende tijden aan.
Zorg is geen markt!

Het meldpunt en de avond voor de zorg op 3 april a.s. staan in het teken van de landelijke manifestatie “Zorg geen markt” die op 6 april a.s. in Den Haag gehouden wordt. De SP wil weten wat zorgmedewerkers zelf van vinden van al die veranderingen Waar lopen ze tegen aan in de zorg? Wat motiveert ze om dit werk te blijven doen. Het maakt niet uit of mensen werken in bijvoorbeeld de thuiszorg, jeugdzorg, huisartsenpraktijken, stichting MEE en andere instellingen in de gehandicaptenzorg, de GGZ of het algemeen ziekenhuis. Zorgmedewerkers weten namelijk als geen ander hoe hard de bezuinigingen de zorgvragers, mantelzorgers maar ook henzelf treffen.
Bij dit meldpunt kan men alles kwijt: zoals de misverstanden, zorgwekkende situaties bij zorgvragers en schrijnende toestanden die nu zullen ontstaan.
De SP wil ook graag weten of er goede ideeën en oplossingen zijn, want zorgverleners zijn zeer creatief in het bedenken van oplossingen die geld besparen. Ook is de SP erg benieuwd waarom zorgverleners, ondanks de slechte vooruitzichten door de veranderende regels en wetten, in de zorg willen werken.

Al deze ervaringen kunnen met elkaar uitgewisseld worden op de forum-avond in een discussie of gewoon met elkaar. De openbare avond wordt gehouden op 3 april a.s. om 19.30 uur in De Kemphaan, Kennedyplein 1 te Venray. Deze avond staat in het teken van de zorg en is alleen toegankelijk voor mensen die in de zorg werken, er zullen sprekers zijn en er is ruimte om met elkaar ervaringen te delen. Vooraf opgeven is niet noodzakelijk.

Ga hier naar het meldpunt en maak een punt van de zorg!
Ga hier naar de website van Zorg geen markt

U bent hier