h

Buurt moet slooppand Anytime nog even blijven dulden

11 september 2013

Buurt moet slooppand Anytime nog even blijven dulden

De buurt kan nog even blijven ‘genieten’ van het uitzicht op het uitgebrande pand van cafetaria Anytime en jeugdsoos ’t Podium. Via de Peel en Maas heeft de buurt achter het pand al acties aangekondigd de rommel zelf maar te gaan opruimen. Voor de SP reden om bij herhaling vragen te stellen in de gemeenteraad.

De SP vindt dat het uitgebrande pand al een tijd een grote doorn in het oog. Een aantal maanden geleden heeft de fractie PP2 in de commissie Ruimte ook al vragen gesteld over de voorgenomen sloop. Inmiddels zijn er al weer de nodige maanden verstreken en is er nog steeds niets gebeurd.

Ronald van Hal: “We kregen e-mails van buurtbewoners die de rotzooi in en om het pand meer dan zat waren en ook de pers al hadden opgezocht om zelf dan maar de handen uit de mouwen te steken. Dat moet toch de droom van elke wethouder zijn dit zelfinitiatief. Maar eigenlijk is het gewoon schande dat de eigenaars van het pand het zo ver laten komen. We hebben de vraag gesteld wat de gemeente hier nu van vindt en ze laten weten dat ze het pand ontsierend vinden voor de buurt en dat het aan de vlakte moet. De gemeente, deels eigenaar, wil wel slopen maar als de andere eigenaar, Anytime, niet meewerkt, moet de hele zaak gestut worden en dat kost extra geld en dat hebben ze er niet voor over. De gemeente gaat er van uit dat over maximaal twee maanden de vergunning rond is en het pand alsnog snel gesloopt kan worden. We wachten dit even af, maar als er dan nog niets gebeurd gaan we samen met de bewoners aan de slag. Die kunnen onze handen zeker gebruiken!”

U bent hier