h

SP stelt vragen over vertrek directeur Schouwburg

18 mei 2014

SP stelt vragen over vertrek directeur Schouwburg

De directeur van de Schouwburg, Fred Weijers, vertrekt na onenigheid. Met wie waarom of waarover blijft onduidelijk. De Schouwburg ontvangt een forse subsidie van de gemeente. Hier moet snel helder worden wat er aan de hand is vindt Ronald van Hal.

“Eerst was er al onenigheid in het Cultuurhuis en daar komt nu ook het vertrek bij van directeur Fred Weijers van de Schouwburg. Wat is daar aan de hand? Als het rommelt willen we ook weten waarover”, zegt Ronald van Hal, raadslid voor de SP in Venray.

De SP stelt vragen wat de aard en de inhoud is van het ontstane conflict en wat er aan voorafgegaan is. Ronald van Hal: “Conflicten ontstaan nooit zo maar in eens. Vaak is er al langere tijd verschil van inzicht of kunnen mensen niet met elkaar door een deur. We zijn ook heel benieuwd wie de Schouwburg nu bestuurd en wat men er aan doet om uit dit conflict te komen. Wellicht dat de gemeente hier ook een rol in heeft tenslotte is er tussen de gemeente en de Schouwburg een innige financiële band.”

De SP vraagt zich ook af wat de consequenties zijn voor wat betreft de samenwerking tussen de Bibliotheek en het Kunstencentrum Jerusalem in verband met het onderzoek naar het Cultuurhuis. “We zijn nooit een voorstander geweest van een eventueel Cultuurhuis. Maar mot in een van de organisaties die misschien in de toekomst innig moeten gaan samenwerken heeft natuurlijk consequenties. Kijk in dat onderzoek naar het Cultuurhuis wordt nogal wat geld gepompt. Voor je het weet is dat ook zinloze geldverkwisting”, aldus Van Hal.

Reactie toevoegen

U bent hier