h

Fairtrade dankzij SP echt een Venrays succes

30 september 2014

Fairtrade dankzij SP echt een Venrays succes

Op 10 mei jl. werd Venray een Fairtrade gemeente. Op die dag kon de vaste cateraar geen Fairtrade hapjes en drankjes serveren. Dus kocht de Fairtrade-werkgroep op eigen kosten de Fairtrade hapjes en drankjes zelf in. Terugbetalen wilde de gemeente niet. De SP stak daar een stokje voor en stelde vragen in de raad.

Naar aanleiding van vragen die de SP fractie gesteld heeft in de gemeenteraad van dinsdag 23 September is het College van B. en W. alsnog overstag gegaan. Zij zullen de Fairtrade-werkgroep Venray  tegemoet komen met de onkosten die zijn gemaakt op de dag, 10 mei, dat de gemeente Venray een Fairtrade gemeente werd. De werkgroep wilde op die feestelijke dag natuurlijk wel graag Fairtrade hapjes en drankjes, maar daar kon de cateraar van de gemeente Venray op dat moment niet aan voldoen. Vervolgens heeft de werkgroep dit op eigen kosten zelf geregeld. Volgens de SP was het niet meer dan Fairtrade dat de gemeente dan toch op zijn minst de helft van deze onkosten als goede gastheer op zich zou nemen.  De SP is blij dat dit alsnog geregeld is kunnen worden en kan de werkgroep dit geld gebruiken voor hun promotie activiteiten.

Foto: Fairtrade Cinnamon (c) by Simon Li

Reactie toevoegen

U bent hier