h

Flitsactie "SP 10x beter" oogst veel steun

27 september 2014

Flitsactie "SP 10x beter" oogst veel steun

De SP staat voor een samenleving waarin iedereen de mogelijkheid heeft om iets van zijn leven te maken. Een land waar we voor elkaar zorgen en naar elkaar omkijken. De SP laat zien dat het beter kan, tien keer beter zelfs. Haalbaar en betaalbaar: 100% sociaal. Met deze boodschap ging de SP een aantal straten in het Brukske in.

Elianne Sweelssen, regiovoorzitter: “Miljoenen Nederlanders hebben sympathie voor de SP. Zij waarderen onze inzet voor goede zorg en een eerlijke verdeling van de welvaart. Bijna een miljoen mensen stemmen op de SP. Daar zijn wij erg blij mee. Met een stem op de SP laat je zien dat het onrecht in Nederland en in de wereld jou niet koud laat. Je wilt een bijdrage leveren en samen met anderen ons land en de wereld verbeteren. Meer dan 45.000 mensen hebben ook de volgende stap gezet. Zij hebben zich aangesloten bij de SP. Zij wilden niet langer toekijken en afwachten maar een concrete bijdrage leveren aan een socialer Nederland en een betere wereld. Hoe meer mensen meedoen, hoe meer we voor elkaar kunnen krijgen.

Wat opviel was de steun die we kregen tijdens deze flitsactie. We hadden een uur en een aantal willekeurige straten uitgekozen. Het gaat niet om zieltjes winnen maar we willen wel onze ideeën over Venray aan de mensen laten weten en met de mensen in gesprek raken. Zo kom je veel te weten waar mensen in de wijk tegen aan lopen en bekijken we samen of en hoe we daar iets mee kunnen doen. Er zijn veel zorgen over de aankomende veranderingen in de zorg. We horen dat veel terug. Maar we horen ook veel wantrouwen in de politiek. Veel bla bla maar luisteren ho maar. Mensen voelen zich niet gehoord en dat is jammer. Gelukkig kunnen we vaak wel wat betekenen. Ook al is het maar samen die belastingaangifte invullen of samen kijken hoe parkeerproblemen in de wijk opgelost kunnen worden. Kleine dingen maar daar doen we het ook voor!”

Reactie toevoegen

U bent hier