h

Er is genoeg voor iedereen

5 december 2014

Er is genoeg voor iedereen

Foto: Len Munnik

Op zaterdagmiddag 13 december zal de SP in het centrum van Venray soep en speculaas uitdelen aan het winkelende publiek. Met deze actie wil de SP aandacht vragen voor de ongelijke verdeling van vermogen in Nederland.

Dit is nodig omdat 1 van de 9 kinderen opgroeit in armoede en deze hierdoor geen gelijke kansen krijgt in het leven. In een welvarend land als Nederland zou dat volgens de SP niet nodig hoeven zijn.

Onderzoek van de SP wijst uit dat in Nederland de spreekwoordelijke koek niet eerlijk wordt gedeeld; de 10% meest vermogende mensen bezitten 61% van alle rijkdom, terwijl de 10% armste Nederlanders slechts schulden bezitten.

De SP is daarom onder het motto ‘Er is genoeg voor iedereen’ een (landelijke) campagne gestart om de onrechtvaardige verdeling van vermogen aan de kaak te stellen. Om in Venray aandacht voor de actie te vragen wordt er zaterdagmiddag tomatensoep en speculaas uitgedeeld in het winkelcentrum van Venray. De actie zal om 13 uur starten en rond 15 uur hoopt de SP de koek te hebben uitgedeeld.

Reactie toevoegen

U bent hier