h

SP opent meldpunt beZORGd

26 januari 2015

SP opent meldpunt beZORGd

Sinds 1 januari 2015 is er de nodige wetgeving veranderd. Zo moeten mensen vanaf die datum naar de gemeente als men bijvoorbeeld huishoudelijke zorg wil aanvragen of zorg voor de kinderen wil regelen. Via zogenaamde ‘keukentafelgesprekken’ moet de gemeente met de mensen in gesprek om te bekijken welke zorg men nodig heeft. Gemeenten krijgen hier van ‘Den Haag’ flink minder geld en daar zit nu bij de SP de grootste zorg. Om al die zorgtaken goed te kunnen uitvoeren is namelijk wel voldoende geld nodig.

Om al deze veranderingen goed te blijven volgen en daar waar nodig te kunnen ingrijpen heeft de SP een meldpunt opengesteld over de thuiszorg, de jeugdzorg en de NLW: Meldpunt beZORGd. Hier kan de melder terecht met zijn of haar goede en slechte ervaringen over de veranderingen in thuiszorg, jeugdzorg en de sociale werkplaats en uitkeringen.

Enkele voorbeelden waar mensen tegen aan kunnen lopen:

  • Men krijgt geen of veel minder huishoudelijke zorg;
  • Men is medewerker in de thuiszorg en u moet fors salaris inleveren om uw baan te mogen behouden;
  • Het ‘keukentafelgesprek’ wordt telefonisch en/of met een invulformulier afgedaan of men krijgt helemaal geen gesprek;
  • Ouders kunnen hun kind niet de zorg geven vanwege de hoge eigen bijdrage, de behandeling van het kind wordt afgekapt of de ouders moeten naar een andere behandelaar;
  • Mensen bij de NLW wiens contract bij de NLW niet wordt verlengd of de NLW heeft geen werk meer omdat de afdeling gesloten wordt;
  • Mensen die jonggehandicapt zijn en problemen hebben met de herkeuring;
  • Mensen worden verplicht om te gaan werken zonder loon omdat men in de bijstand zit of een Wajonguitkering heeft;
  • Mensen hebben recht op zorg maar moeten dit via de rechter afdwingen.

De SP behandeld de binnen gekomen meldingen met zorg en respect met betrekking tot de privacy. Alleen indien de melder dit wenst wordt contact opgenomen.

Wat gebeurt er met de binnengekomen meldingen? Nadat de melding binnenkomt neemt de SP, als dit gevraagd wordt, contact op. Bijvoorbeeld omdat de melder zijn of haar melding wil toelichten.

De melding wordt altijd doorgespeeld naar de Tweede Kamerfractie van de SP en naar de SP-fractie in de gemeente Venray. Met de meldingen houdt de SP de voortgang van de nieuwe regelingen in de gaten en kan de desgewenst ingrijpen onder andere door de verantwoordelijk wethouder hierover aan te spreken. Ook de landelijke SP kan hiermee de ontwikkelingen in de gemeente Venray volgen en de verantwoordelijk bewindspersoon om verantwoording roepen.

Volg deze link om naar het meldpunt beZORGd te gaan.

Andere links:

Reactie toevoegen

U bent hier