h

SP Venray gaat de koek eerlijk verdelen

18 mei 2015

SP Venray gaat de koek eerlijk verdelen

Foto: SP

Aanstaande zaterdag is de SP weer in het centrum van Venray te vinden. Zij vragen dan op ludieke wijze aandacht voor de scheve verdeling van rijkdom in Nederland. Deze campagne wordt door het hele land gevoerd onder de naam ‘Er is  genoeg voor iedereen’.

Nederland is een rijk land. Toch hebben steeds meer mensen moeite om rond te komen. Slechts een kleine groep is er de afgelopen jaren op vooruit gegaan. De kleine groep van 10 procent rijkste Nederlanders heeft tweederde van onze rijkdom in handen. Een baas verdient nu gemiddeld 17 keer meer dan een geschoolde werknemer. Kleine ondernemers betalen netjes hun belastingen, terwijl multinationals worden geholpen belasting zoveel mogelijk te ontwijken. Deze grote verschillen willen de meeste Nederlanders helemaal niet.  Want het gaat ten koste van onze zorg, ons onderwijs en de andere belangrijke voorzieningen die we samen gebruiken. In meer gelijke landen leven mensen langer, blijven ze langer gezond en is de criminaliteit lager. De SP wil daarom de verschillen verkleinen. En dat kán. Als de rijkste Nederlanders en de grootste bedrijven hun eerlijke deel van de belastingen gaan betalen, dan kunnen de lasten voor de rest van Nederland omlaag. Op een ludieke manier zal de SP hier aanstaande zaterdag aandacht vragen door middel van het uitdelen van kraskaarten met vragen over ongelijkheid. Hiermee zijn leuke prijzen te verdienen: een luxe diner voor jezelf en tien vrienden, eregast van de SP worden op Prinsjesdag inclusief aanwezigheid in de Ridderzaal en een vierkante meter taart. Naast de kans op deze prachtige prijzen zal de SP de koek eerlijk gaan verdelen onder het winkelend publiek.

Reactie toevoegen

U bent hier