h

SP Venray organiseert themabijeenkomst over woonurgenten

26 september 2016

SP Venray organiseert themabijeenkomst over woonurgenten

Foto: SP / meierijstad.sp.nl

SP Venray organiseert op woensdagavond 5 oktober aanstaande een openbare themabijeenkomst over de huisvesting van woonurgenten waaronder arbeidsmigranten. Plaats van handeling is het MFC Brukske aan de Kiosk 5 te Venray. Deze bijeenkomst organiseert de SP om mensen bewust te laten worden van de feiten over de huisvesting van arbeidsmigranten en andere woonurgente groepen. Zo geeft een deskundige op dit gebied een feitelijke presentatie over dit onderwerp. Vervolgens vinden er aan de hand van stellingen twee forumdiscussies plaats met deskundigen uit onder meer vakbonden, uitzendorganisaties en politiek. 

De inloop tijdens deze avond is vanaf half acht waarna even voor acht uur gestart wordt met het programma. Na de opening door dagvoorzitter Alda Haegens zal Fons Merken een presentatie geven met feiten over arbeidsmigranten en de huisvesting van woonurgente groepen. Na deze presentatie zullen twee forumdiscussies plaatsvinden. De eerste zal gaan over nut en noodzaak van arbeidsmigranten. Deelnemers  zijn Jochem de Boer (Algemene Bond Uitzendondernemingen ABU), Peter van Dijck (LLTB Venray), Erwin Rog (De Unie), Jan Hendriks (SP Venray) en Martijn van der Putten (D66-wethouder Wonen gemeente Venray).

De tweedeforumdiscussie zal gaan over woonvormen voor woonurgente groepen. Specifiek gaat het dan over de stelling: ‘Het huisvesten van woonurgenten in midstay voorzieningen is een oplossing voor de doorstroming’. Deelnemers zijn Han van Breugel (Uitzendbureau EU-people), Ruud van Dijk (Vereniging  Huisvesters Arbeidsmigranten VHA), Erik Pentenga (FNV), Daan Prevoo (SP-gedeputeerde Wonen provincie Limburg), Ivo van Rees (Wonen Limburg) en een vertegenwoordiger van Stichting Arka.

Programma
19:30   Inloop                                                                     19:55   Voorwoord                                                             20:00   Presentatie van feiten                                           20:30   Pauze                                                                     20:50   Forumdiscussie ‘Nut en noodzaak arbeidsmigranten’                                
21:10   Forumdiscussie ‘Woonvormen woonurgenten’     21:30   Afsluiting

Reactie toevoegen

U bent hier