h

SP opent mobiele ‘noodpoli’ in centrum Venray

17 november 2016

SP opent mobiele ‘noodpoli’ in centrum Venray

Foto: Zorgkaart Nederland / zorgkaartnederland.nl

Afgelopen week  berichte De Limburger dat Viecuri Medisch Centrum operaties en bezoeken aan de polikliniek gaat uitstellen omdat het geld op is en verzekeraars niet over de brug komen. Te zot voor woorden en onaanvaardbaar vindt de SP. De SP gaat een ‘noodpoli’ openen in hartje centrum van Venray.

Na de bekendmaking in de lokale media heeft de SP vragen gesteld aan het Venrays College. Ronald van Hal, raadslid: "Het antwoord op die vragen laat nog wel even op zich wachten, maar als je zorg nodig hebt kùn je niet wachten. Daarom willen we ook weten wat de Venrayenaar er zelf van vindt. We richten zaterdag in het centrum wel onze eigen ‘noodpoli’ met wachtkamer en al."

De SP vindt het onaanvaardbaar dat een ziekenhuis behandelingen uitstelt. Door het uitstellen van een behandeling bestaat het risico dat een aandoening verergerd of dat zelfs een zwaardere behandeling nodig is. De SP vindt dit zeer ongewenst. Daarnaast bestaat er de kans dat mensen moeten stoppen met werken en het wellicht langer duurt voordat ze weer aan het werk kunnen. Deze stap van VieCuri kan dus veel meer impact hebben als bedacht. Daarnaast vindt de SP het nogal vreemd dat er blijkbaar voldoende geld is om een nieuw ziekenhuis in Venray neer te zetten maar dat het geld voor het uitvoeren van behandelingen “op” is.

Ronald van Hal: "We gaan natuurlijk niet zelf opereren of wat dan ook, de noodpoli is een pure ludieke actie om de stap van VieCuri onder de aandacht van mensen te brengen. Daarnaast vinden we oprecht dat de marktwerking in de gezondheidszorg toe is aan vervanging. Het gaat niet meer om mensen. Geld en statistieken zijn leidend geworden. De mensen die zorg nodig hebben zijn totaal ondergeschikt aan dit systeem.

"De SP heeft goede voorstellen om de zorg te verbeteren en mensen weer het gevoel te geven dat het in de zorg om de mens draait en niet alleen om geld. We voeren, samen met andere maatschappelijke organisaties, actief campagne voor een Nationaal ZorgFonds. Nu al steunen meer dan 206 duizend mensen dit initiatief en dat worden er met de dag meer. Ik zeg: Dag marktwerking! Alleen het weer kan ons nu nog tegenhouden om er te gaan staan, als dat het geval is komen we gewoon terug."

Reacties

Stand nationaal zorgfonds 18-11: 212 duizend

Reactie toevoegen

U bent hier