h

De Voedselkaravaan komt er aan

12 oktober 2018

De Voedselkaravaan komt er aan

In 2018 gaat het netwerk Voedsel Anders de stad in en de boer op met een Voedselkaravaan die door geheel Nederland trekt. In elke regio worden nieuwe verhalen en aanbevelingen op gehaald over de transitie naar een duurzaam en rechtvaardig voedselsysteem.

De Voedselkaravaan richt zich op burgers / consumenten, ondernemers in de gehele voedselketen, maatschappelijke organisaties en de overheid. Deze karavaan doet ook Noord-Limburg en Zuidoost-Brabant (de Peel) aan.

De Voedselkaravaan in De Peel

Op 27 oktober trekt de Voedselkaravaan langs verschillende boeren in de Peelregio en vinden diverse workshops plaats met als centrale thema: een transitie naar een duurzamere landbouw. Alle informatie vindt u via de site voedselanders.nl

De Voedselkaravaan wordt georganiseerd door de werkgroep Land- en Tuinbouw Noord-Limburg, op een initiatief van het Netwerk Voedsel Anders. De Voedselkaravaan richt zich op burgers en consumenten, ondernemers in de voedselketen, maatschappelijke organisaties en de overheid. In de Peelregio staat de Voedselkaravaan stil bij het onderlinge begrip tussen boer en burger en het verder verduurzamen van de gangbare landbouw. Met praktijkverhalen informeren we boeren en consumenten over huidige ontwikkelingen en mogelijkheden tot transitie.

’s Morgens rijdt de bus vanuit Venlo naar bedrijven en andere inspirerende initiatieven in de Peelregio. In Venlo volgt een lunch met een infomarkt waar inspirerende initiatieven zich presenteren aan het publiek. In de middag zijn er inleidingen, workshops en films over lokale initiatieven en mogelijke alternatieven binnen het Europese handels- en landbouwbeleid. Zo komen er zowel praktijkinitiatieven als mogelijk structurele beleidsalternatieven aan de orde.

De Voedselkaravaan vertrekt op zaterdag 27 oktober in Venlo.
Aanmelden kan tot 19 oktober via de site voedselanders.nl. Omdat er beperkte plaatsen zijn voor een aantal excursies en workshops krijgen degenen die zich het eerste aanmelden voorrang.

Voor meer informatie over de Voedselkaravaan: voedselanders.nl/de-voedselkaravaan-2018.

Reactie toevoegen

U bent hier