h

Migratie en asiel gevoelige thema’s

28 januari 2019

Migratie en asiel gevoelige thema’s

Foto: SP Groningen / www.flickr.com

Woensdag 30 januari a.s. organiseert de SP voor haar leden een discussieavond over migratie en asiel. Jasper van Dijk, Tweede Kamerlid woordvoerder Sociale Zaken, Integratie en Migratie, zal de discussie inhoud geven. Daarnaast zullen twee statushouders uit Syrië hun verhaal doen.

Ronald van Hal, voorzitter van de SP Venray, hierover: “Migratie, asiel, integratie en heel recentelijk het kinderpardon dat weer op de agenda staat, zijn voor onze leden gevoelige thema’s. De SP vindt dat Nederland een internationale verantwoordelijkheid heeft om vluchtelingen in ons land op te nemen. Maar we moeten ook de misstanden in de wereld verminderen, waardoor mensen hun land niet hoeven te ontvluchten. Asielzoekers die in Nederland zijn binnengekomen hebben altijd recht op humane opvang en waar mogelijk vangen we asielzoekers op in de eigen regio. Nederland biedt dan ruimhartig hulp aan.

“De opvang van vluchtelingen in Nederland, het uitzetten van kinderen naar een ‘veilig’ land roept veel emotie op. Er wordt veel onzin vertelt en we jutten elkaar ook flink op. Wat is nu wijsheid en wat kunnen we opsteken van vluchtelingen die al in Nederland verblijven of al een status hebben? Dat ligt toch net even anders. Ook over de asielprocedure wordt veel onzinnigheid verteld. Om deze redenen heb ik Jasper gevraagd om daar eens met de leden over in gesprek te gaan. Ook nu de Europese Verkiezingen in aantocht zijn lijkt het thema migratie en asiel een belangrijk en gevoelig thema te worden. Het belooft ieder geval een interessante avond te worden.

“We willen in de toekomst vaker dit soort discussieavonden organiseren om zo ook de leden beter te kunnen informeren over belangrijke thema’s.”

De discussieavond over migratie en asiel wordt gehouden in ’t Stekske, Kruidenlaan 161, (Landweert), te Venray. De inloop is om 19.30 uur en de discussie start rond 20.00 uur. De discussieavond is alleen voor leden van de SP. Pers en anderen worden niet toegelaten.

Reactie toevoegen

U bent hier