h

Actiebijeenkomst Open die HAP bijna van start

19 december 2020

Actiebijeenkomst Open die HAP bijna van start

Foto: Ronald van Hal / venray.sp.nl

Maandag 21 december organiseert de SP een actiebijeenkomst om de HAP open te houden. Dit is nog harder nodig nu ook de Venrayse huisartsen geen mogelijkheden zien om een lokale HAP op te zetten. Samen gaan we voor het openhouden van de HAP. 

Cohesie houdt hoe dan ook vast om de HAP per 1 april 2021 te sluiten. De HAP is te duur en er zou te weinig gebruik van gemaakt worden. Jan Hendriks, gemeenteraadslid voor de SP maakt met die gedachtengang korte metten: “Dat de HAP te duur zou zijn om open te houden is klinkklare onzin. Cohesie hangt aan het lijntje van de Zorgverzekeraars. Naar de buitenwereld wil Cohesie vooral doen voorkomen dat ze oprecht willen luisteren naar inwoners en politiek, maar tegelijkertijd hebben ze hun besluit al lang genomen. Ze proberen dat te verkopen door te zeggen dat de zorg dan beter zal worden. Dat de HAP sluit, is onverteerbaar en past helemaal niet in het streven om zo goed mogelijke zorg zo dichtbij mogelijk te organiseren. Weet je, we krijgen elke dag bezorgde berichten van inwoners die zich afvragen hoe het nu verder moet als er geen HAP meer in de buurt is. Het zijn vooral mensen met een slechte gezondheid, mensen met psychiatrische problemen, mensen die zelf geen auto hebben, mensen met kinderen, mantelzorgers, noem maar op. Allemaal mensen die zich oprecht zorgen maken. Ook horen we geregeld dat dienstdoende artsen in de nacht niet altijd willen komen en de problemen doorschuiven naar de eigen huisarts.”

Tijdens de actiebijeenkomst wil een van de Venrayse huisartsen vertellen waarom hij tegen de sluiting van de HAP is. Daarnaast zal Henk van Gerven, Tweede Kamerlid voor de SP, aanwezig zijn en zijn visie geven op de sluiting en welke alternatieven nog mogelijk zijn. Ronald van Hal, voorzitter van de Venrayse SP: “Wij zullen de plannen uitleggen die we de afgelopen weken uitgewerkt hebben om Cohesie van gedachten te laten veranderen. Zo kunnen mensen nu al een poster bestellen op onze site. Die poster kan men voor het raam hangen. Zo laat je zien dat je tegen de sluiting van de HAP bent. We vragen mensen om een selfie van de poster te maken en deze naar ons op te sturen. Daar maken we later een collage van die we aan Cohesie aanbieden. Echter we willen ook heel graag weten of er nog andere ideeën zijn die we kunnen meenemen. We willen juist zoveel mogelijk mensen mobiliseren tegen de sluiting. Hoe meer mensen je op de been kunt krijgen, hoe meer tegenmacht je hebt om Cohesie van gedachten te laten veranderen. Zorg dat je erbij bent, jij kunt het verschil maken door mee te helpen en de HAP open te houden.”

De actiebijeenkomst wordt digitaal via Zoom georganiseerd en zal 21 december om 19.30 uur starten. Vanaf 19 uur is inloggen mogelijk. De link wordt vooraf verspreid onder alle mensen die de petitie getekend hebben, de Venrayse huisartsen, de leden van de Facebookgroep, de pers en verder op aanvraag. De poster kan gratis besteld worden. De selfie kan opgestuurd worden naar venray@sp.nl of gedeeld worden in de Facebookgroep.

Reactie toevoegen

U bent hier