h

Gaat de kwaliteit van de HAP achteruit?

10 augustus 2021

Gaat de kwaliteit van de HAP achteruit?

Foto: Elianne Sweelssen / venray.sp.nl

De SP krijgt geregeld berichten over de HAP in Venlo. Die zijn vaak niet positief. Het gaat over de lange wachttijden van terugbellen en daarna het wachten in Venlo zelf. Ook mensen uit andere gemeenten melden dit bij de SP. We vinden dat een onacceptabele ontwikkeling. Tijdens de sluiting van het ziekenhuis in Venlo als gevolg van het hoogwater, moest ook de HAP ergens anders heen. De communicatie daarover was ronduit slecht. Mensen die in die dagen naar de HAP belden kregen hierover helemaal niets te horen. De SP is verbaasd dat Cohesie zelf niet ingrijpt om het niveau van de HAP weer te verbeteren. De SP heeft daarom vragen gesteld aan het Venrayse college van B&W. 

Inmiddels is de HAP in Venray bijna 4 maanden geleden gesloten. De toezegging van Cohesie dat de kwaliteit niet achteruit zou gaan, maar juist zou verbeteren is tot op heden niet het geval. Wat de SP vooral van het college wil weten is of het college zelf op de hoogte is van deze situatie en of de wethouder al is gaan overleggen met Cohesie hoe dit toch komt en hoe dit verbeterd kan worden. 

Tijdens de hoogwatergolf werd de HAP verplaatst, omdat het ziekenhuis dicht ging. De communicatie daarover was ver onder de maat. Als mensen belden kregen ze hierover ook niets te horen. Eigen huisartsen waren hiervan ook niet (allemaal) op de hoogte. De SP wil van het college weten of men er van op de hoogte was dat de HAP verplaatst zou worden en hoe de communicatie naar de bevolking geregeld was. De SP wil verder weten of Cohesie een draaiboek heeft voor dit soort noodsituaties en is daarin de communicatie naar de bevolking in meegenomen?   

Algemeen concludeert de SP dat nu precies gebeurt, waar iedereen voor waarschuwde: een verslechtering van de huisartsenzorg, die is buiten kantoortijden onvoldoende. DE SP wil van het college weten welke middelen het heeft om met Cohesie afspraken te maken om de huisartsenpost weer voldoende te bemannen?  

Wij roepen iedereen op om zijn of haar goede en slechte ervaringen met de HAP met ons te delen, zodat we met nog meer informatie het gesprek met deze organisatie aan kunnen gaan.  Berichten kunnen naar: venray@sp.nl 

Reactie toevoegen

U bent hier