h

Stiltekring voor Oekraïne in Venray.

18 mei 2022

Stiltekring voor Oekraïne in Venray.

Foto: SP Venray

Zaterdag 21 mei is het Europadag in Oekraïne. Op deze dag willen we laten zien dat we solidair zijn met alle slachtoffers van het geweld in deze oorlog. Op meerdere plekken door heel Nederland organiseren we om 12 uur in de middag een Stiltekring voor vrede. Het initiatief is van Vredesorganisatie Pax Nederland.

Een Stiltekring is een krachtig statement tegen oorlog en een symbool van een gezamenlijke wens of hoop om conflict te stoppen. Op zaterdag 21 mei wordt er op  veel plekken in Nederland stil gestaan bij de slachtoffers, ontheemden, vluchtelingen, de doden én de levenden die geraakt zijn door deze oorlog.

De Oecumenische Basisgroep Venray houdt een stiltekring op zaterdag 21 mei a.s. om 12.00 uur tot 12.45 uur in de kapel van het ziekenhuis VieCuri, Merselosesweg 130 in Venray.

We willen iedereen uitnodigen om een boodschap voor solidariteit en vrede in stilte te uiten. Voor wie niet kan komen, kan natuurlijk thuis, onderweg of anderszins bij de oorlog in Oekraïne stil staan.

Oecumenische Basisgroep Heel de Kerk- Heel de Wereld

Bert Janssen: hcjjjanssen@gmail.com

Marij Peeters: marijpeeters@home.nl

Riky Schut: jhjschut@hetnet.nl

Reactie toevoegen

U bent hier