h

Ronald van Hal

Wat ik meemaak is dat de huidige politiek te veel over de mensen praat en te weinig naast de mensen staat. Wat ik zo waardeer aan de SP is dat zei wel samen met de mensen aan de slag gaat.

Even voorstellen: Ronald van Hal (1967). In het dagelijks leven begeleider gedrag in een woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking. Ik woon samen met mijn man Geert-Jan en nee aan trouwen doen we niet, veels te ingewikkeld en ik ben al getrouwd met de SP. Verder haal ik veel plezier uit allerlei dingen zoals de SP, muziek maken en luisteren, het aanslingeren van oude motoren (ik denk aan het milieu hoor) en mocht een razende fietser aan je voorbij vliegen dan is de kans groot dat ik dat was.

Al vanaf 2003 ben ik betrokken bij de SP in Venray. Ik had in alle gekkigheid een SP-folder voor het raam gehangen en de toenmalige voorzitter van de afdeling vond als ik dat kon, dan kon ik net zo goed actief worden. De eerste actie die ik van dichtbij meemaakte waren de acties voor de flats in de wijk Veltum. Alle ramen van de leegstaande flat hebben we behangen. Wonen Limburg is nog nooit zo boos op ons geweest. De flats hebben we niet kunnen redden maar we hebben ons wel op de kaart gezet. Actie voeren, samen naast en met de mensen dat is misschien wel het allerbelangrijkste kenmerk van de SP. Ik doe het niet voor mezelf maar wil Venray wel mooier en socialer maken. Oh ja en duurzamer laten we dat niet vergeten. Het is geweldig om iets voor mensen te kunnen betekenen en vooral om het samen op te pakken. We maken mensen weerbaarder door samen aan de slag te gaan met de zaken die ze tegenkomen die anderen laten liggen. 

U bent hier