h

Oude politiek

29 augustus 2014

Oude politiek

De voormalig burgemeester van Meerlo-Wanssum, Joep Hahn, verzet zich deze week in nieuwsblad Peel & Maas tegen de oproep van actiegroep ‘Nu is het genoeg!’ aan de Oostrumse inwoners om hun handtekening te zetten tegen de huisvesting van 300 arbeidsmigranten in Paschalis. De argumenten die de actiegroep aanvoert slaan volgens hem nergens op, om hiermee vervolgens de discussie te ontlopen en te weigeren om ook maar een argument te weerleggen. Het typische oude regentengedrag: ‘We hoeven niet naar u te luisteren burger, wij weten wel wat goed voor u is.’ 

Ik ben het met de heer Hahn eens dat enkele aangevoerde argumenten in de brief suggestief zijn en vol wantrouwen richting de overheid. Maar de fout die de heer Hahn hierbij, net als sommige politici, maakt is om zich te vergeten af te vragen waar dit wantrouwen vandaan komt. Door simpelweg het gesprek met de actiegroep aan te gaan kom je er achter dat er in het verleden met betrekking tot de vestiging van de TBS-kliniek beloften zijn gedaan die niet nagekomen zijn.

De kern van de argumenten van de dorpsraad en de actiegroep is hetzelfde: de concentratie van bijzondere inwoners op een plek wordt op deze manier te groot.
De dorpsraad vertegenwoordigt met haar enquête 146 inwoners, de actiegroep met haar handtekeningenactie 1061 (!). Het standpunt: beiden tegen.
Het niet serieus nemen van dit duidelijke signaal vanuit de Oostrumse bevolking vergroot het wantrouwen alleen maar en is een schoolvoorbeeld van oude politiek. 

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier