h

Parkeerpuinhoop

29 oktober 2015

Parkeerpuinhoop

De parkeerpuinhoop in Venray is compleet. Begin dit jaar huurde het College een extern in parkeren gespecialiseerd bureau in. Dit bureau werkte samen met de ambtenaren 3 scenario’s uit: vrij parkeren, blauwe zone en klantvriendelijker betaald parkeren. De blauwe zone was verreweg het duurste, het klantvriendelijker betaald parkeren verreweg het goedkoopste. Het bureau bracht een advies uit voor een klantvriendelijkere manier van betaald parkeren. Ambtenaren namen hun advies over, maar het College schoof dit achteloos aan de kant. 

Het College wilde het betaald parkeren volledig afschaffen waarmee een gat van 1,3 miljoen in de begroting zou worden geslagen. Een deel van de dekking ontbrak waardoor de raad het voorstel als onrijp bestempelde en van de raadsagenda van juni haalde. Ook in de zomer bleef de dekking uit, waarop alle partijen behalve de SP besloten een achterkamertje in te kruipen om een compromis in elkaar te knutselen met een ratjetoe aan kaders voor het College. Over de inhoud werd in de raad niet gesproken. Het bereiken van het compromis werd het allerbelangrijkste gemaakt. De andere partijen stuurden het College op pad met het creëren van een gedrocht dat zelfs ook nog eens veel duurder bleek te zijn dan het volledig afschaffen van het betaald parkeren.

De coalitiepartijen waren blijkbaar geschrokken van de uitwerking van hun eigen kaders. Ze komen, alsof het allemaal nog niet erg genoeg is, een week voor de raadsvergadering met weer een nieuw voorstel. Het houden van twee pilots. De eerste met vrij parkeren, u weet wel, het onrijpe voorstel wat in juni van de agenda is gehaald. De tweede pilot met de uitgewerkte kaders van alle andere partijen in de raad. Een minstens zo onrijp voorstel. Het is nog eens ruim 4 ton duurder, waarvoor nog geen dekking gevonden is.

Dit gaat niet meer over een klantvriendelijk en betaalbaar parkeerbeleid voor Venray, waar de discussie eigenlijk over zou moeten gaan. In de raad is het met betrekking tot het parkeren nog nooit over de inhoud gegaan. Er dreigt nu een besluit te worden genomen, om maar een besluit te nemen. Dit is politiek van een bedroevend niveau.
Samenvattend kunnen we stellen dat het College en alle andere partijen in de raad onzorgvuldig, ondemocratisch maar wat nog het allerergste is totaal niet in het belang van Venray handelen.
Het enige wat de overige partijen nu nog in Venrays belang kunnen doen is om uit de loopgraven van hun ondoordachte plannen te komen en in de komende raadsvergadering hun voorstellen terug te nemen.
 

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier