h

Glasweb en gemeente totaal ongeloofwaardig

31 maart 2016

Glasweb en gemeente totaal ongeloofwaardig

Unaniem besloot de gemeenteraad in eerste instantie om het burgerinitiatief GlaswebVenray een kans te geven met het toezeggen van een startbudget van 30.000 euro.

Na de eerste subsidie van de gemeente voor reclame zou de stekker uit Glasweb gaan wanneer het minimum vereiste aantal aanmeldingen niet gehaald zou worden. Dit aantal werd niet gehaald maar de stekker ging er niet uit. Sterker nog: er werd met steun van een meerderheid van de raad juist meer subsidie verstrekt voor een tweede reclamecampagne. Hierna werd opnieuw het minimum vereiste aantal aanmeldingen niet gehaald. Opnieuw ging de stekker niet uit Glasweb. Met een versobering in de aanleg van het netwerk dacht het initiatief toch een sluitende business case aan te leveren. Daarnaast bleef men schermen met de lening van 10 miljoen euro vanuit de provincie die de destijds verantwoordelijk gedeputeerde Patrick van der Broeck tijdens de verkiezingscampagne heeft toegezegd. Glasweb had hiermee geen financiële bijdrage nodig van de Gemeente Venray en zou het restant op eigen kracht verwerven. Een expertisebureau en de banken achtten de business case van Glasweb niet haalbaar. De provincie sloot zich hier bij monde van tegenwoordig verantwoordelijk gedeputeerde Hans Teunissen bij aan en de eerdere belofte van 'Gewoon Patrick' blijkt nu een loze. Om dit gat op te vangen wil het gemeentebestuur nu toch dat Venray garant gaat staan voor een zeer risicovolle lening. Wordt Glasweb de zoveelste financiële catastrofe van de gemeente? Hoe dan ook: zowel Glasweb als de gemeente maken zich hiermee totaal ongeloofwaardig. 

Reacties

Bij het niet halen van het vereiste aantal had meteen de stekker eruit gemoeten. Dat Patrick gewoon beloften doet die hij niet waar kan maken is al langer bekent. En zolang bij Hans 750 of o nog steeds 450 is,weet je hoe het met de geloofwaardigheid van bestuurlijk Venray gesteld is.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier