h

Treinactie spoorlijn Roermond-Venlo vrijdag 13 april

6 april 2007

Treinactie spoorlijn Roermond-Venlo vrijdag 13 april

Op vrijdag 13 april aanstaande. voeren alle SP-afdelingen langs de Maaslijn samen actie om de uitverkoop van het openbaar vervoer aan de orde te stellen. Dat houdt in dat op het traject Roermond-Nijmegen ’s morgens op alle stations en in de treinen SP-mensen te vinden zullen zijn. De SPers delen dan pamfletten uit en houden een enquête.

Maaslijn in de uitverkoop
De SP wil allereerst onder de aandacht brengen dat de situatie op de spoorlijn sinds december vorig jaar een gevolg is van de privatisering, de marktwerking. Door aanbesteding is de lijn in handen gekomen van Veolia, een particuliere onderneming. De SP vindt dat zaken als openbaar vervoer, zorg, onderwijs, niet in de uitverkoop kunnen.
Daarnaast wil de SP onder de reizigers klachten peilen om erachter te komen wat er tot de komst van nieuwe treinstellen eventueel nog zou kunnen worden gedaan om het reizen toch nog wat aangenamer te maken: minder stank, minder vies, meer prullenbakken enzovoorts.
Er doet ook een aantal prominente SP-ers mee aan de actie door in de treinen met mensen mee te reizen, om zo met mensen in gesprek te komen. Iedereen is van harte welkom aanstaande vrijdag 13 april op het NS-treinstation in Venray.

U bent hier