h

"Ik moest aan de oorlog denken toen ik in die veewagens stapte!"

1 mei 2007

"Ik moest aan de oorlog denken toen ik in die veewagens stapte!"

Vrijdag de 13e april wisten reizigers massaal de SP te vinden. In Venray werden 201 van de kleine 1100 handtekeningen verzameld om de uitverkoop van de maaslijn tegen te gaan. Wat vertelden de reizigers de SP? Een bloemlezing!

Tussen 7 en 11 uur 's morgens en tussen 15 en 18 uur 's middags konden reizigers de SP op het station Venray treffen
"De treinen zijn hartstikke vies! Je kunt niet op de stoelen zitten want er zit kauwgom op de stoelen. Je vinger wordt vies als je op het knopje om de deur te openen drukt. Plus de vloeren plakken. Ik wil ook graag videobewaking, want er zitten soms jongens met messen! Ook zou het fijn zijn als je gewoon vierzits-plaatsen had in de trein, want dan heb je veel meer ruimte. En ik weet zo nog wel meer."

"Ik ga nu anderhalf uur eerder weg om zeker te weten dat ik op tijd op mijn werk ben. Mijn baas heeft gedreigd met ontslag als ik nog een keer te laat kom."

"Elke werkdag reis ik met Veolia en elke keer weer is het hopen dat ik op tijd in Nijmegen ben om mijn colleges en tentamens te halen. Uit voorzorg ga ik vaak een half uur tot een uur eerder. Dat dit 1 keer voorkomt is te begrijpen, maar zó vaak is belachelijk!
Daarnaast worden reizigers heel slecht geïnformeerd en aan hun lot overgelaten. Er moet iets gebeuren!"

"Sinds januari 2007 moet ik weer naar school in Venlo. Vanaf de eerste dag dat ik weer ging tot nu toe, schat ik dat de treinen ongeveer 15 keer op tijd heeft gereden. Erg triest."

"Laatst zat er een jongen met zijn hand tussen de deuren en kwam niet los. Er was geen conducteur te bekennen."

"Hoe kan er een financiële verdeling gemaakt worden als er geen conducteurs op de treinen zijn en dus op grote schaal zwart gereisd wordt. Voor de reizigers heeft de privatisering niets goeds gebracht."

"Ik reis drie keer per week met Veolia. De trein is vies. In de carnavalsperiode was ik blij weer uit te mogen stappen. Er lag glas, overgeefsel en friet in de trein, nou, eet smakelijk!"

"Alles is slechter geworden (reisduur, kwaliteit, controle, ruimte zitplaatsen, netheid), de prijs is verhoogd i.t.t. de NS. Kortom, de service is terug naar de jaren 70/80."

"Ik ga tegenwoordig op zondagavond al weg, zodat ik mijn lessen op de maandagochtend niet mis loop. Ik hoop dat het binnenkort beter gaat."

"Laat het treinverkeer in handen van één maatschappij! De concurrentie gaat ten koste van de kwaliteit."

"We zijn weer terug bij af qua trein, bus en een deel van het taxivervoer. Snel een oplossing dus!"

"Ik moet dagelijks van Boxmeer naar Nijmegen voor mijn werk en het zou fijn zijn eens op tijd te zijn."

"De treinen rijden vaak te laat. Ook voel ik me niet veilig in de trein door slecht materiaal, het gebrek aan conducteurs en het is smerig."

"Veolia; goed als je je dag wilt verpesten!"

U bent hier