h

Veolia roept op tot zwartrijden; SP heropent meldpunt

16 mei 2007

Veolia roept op tot zwartrijden; SP heropent meldpunt

Veolia scoort nog steeds niet goed met het openbaar vervoer in Limburg. De dienstverlening van de Regiotaxi en de treinen is bedroevend laag. Zwartrijden is in de trein geen enkel probleem; waarom betalen als er toch niemand komt controleren! Zwartrijden in de trein op het traject Roermond – Nijmegen is nog steeds mogelijk. Veolia controleert bijna niet, omdat ze dat niet goed durven daar de dienstverlening op het spoor zo slecht is. Daarnaast zijn er onvoldoende stewards (de Veolia conducteur) en hebben deze stewards ook andere taken zoals informatie geven en treinen poetsen.
De SP heropent om die redenen het meldpunt Veolia!

Dinsdagavond 15 mei was er op het gemeentehuis een info avond van Veolia. Er werd teruggekeken op de afgelopen 5 maanden.

Het regende klachten over de Regiotaxi. Mensen staan uren te wachten, worden onjuist bejegend door chauffeurs, steeds naar het verkeerde adres gebracht, enzovoort.
Volgens de woordvoerder van de Regiotaxi kwam dit door het slecht functioneren van het call-centrum dat in Sittard gevestigd is. Nieuw personeel dat de weg niet kan vinden en beginnersproblemen die echt niet voorzien waren zijn hier debet aan. Zelfs de Maas gaf problemen; met reizen werd de oversteek niet meegerekend, waardoor reizigers langer moesten reizen dan oorspronkelijk berekend was en dus ook meer moeten betalen.
Vervoer met de bus leverde de minste problemen op. Onveilige haltes zoals die op de Zuivelweg zouden worden aangepakt.

De SP gaat het vieren als in december de nieuwe, schone, frisse en veilige, treinen gaan rijden!
Met soep voor wethouder Van der Broeck, die daar speciaal om gevraagd heeft.

De SP roept reizigers op om klachten over het openbaar vervoer van Veolia te blijven melden op ons meldpunt.

Update 10 oktober 2007: Het Veolia-meldpunt is gesloten.

U bent hier