h

SP overhandigd ruim 1900 protesten aan gedeputeerde Kersten en directie Veolia

17 juli 2007

SP overhandigd ruim 1900 protesten aan gedeputeerde Kersten en directie Veolia

Woensdag 4 juli jl. werden door een delegatie van enkele Limburgse en Brabantse afdelingen van de SP op het station in Roermond ruim 1900 handtekeningen overhandigd aan Gedeputeerde Bert Kersten en Veolia directeur Frank van Zetten. Onder het motto ‘Met Veolia op het verkeerde spoor’ voerde de SP-afdelingen in Venlo, Venray, Cuijck, Boxmeer en Nijmegen op vrijdag 13 april een publieksactie voor verbeteringen op de Maaslijn.

Aanbieding van de ruim 1900 protesten aan Gedeputeerde Kersten
Reizigers kregen op elk station de mogelijkheid om een petitie te tekenen en eventueel opmerkingen te maken. De actie kon op veel steun van de reizigers rekenen. Woensdag kreeg de SP de toezegging van Veolia, dat deze méér conducteurs en schoonmaakpersoneel zal inzetten om aan de wensen van de reizigers te voldoen: onderhoud, toezicht en sociale controle. In oktober zouden er nieuwe treinen komen.

Gedeputeerde Kersten is het met de SP eens dat de privatiseringen zijn doorgeschoten en dat met de aanbesteding van de Maaslijn fouten zijn gemaakt, die ook voor de nieuwe aanbieder Veolia in aanloop al voor problemen zorgden. Kersten wil samen met Veolia en Prorail kijken of er iets te doen is aan het voorrang geven van goederenvervoer op de Maaslijn, wat zorgt voor vertragingen van Veolia. SP-Provinciale Statenlid Peter Visser wist Kersten er bovendien van te overtuigen dat het goed zou zijn om het spoor te verdubbelen en elektrificeren; iets waar de SP ook al jaren voor pleit! Veolia directeur Van Zetten neemt de kritiek vanuit de SP en de mensen die de petitie tekenden, serieus en beloofd opnieuw beterschap. Hij zegde toe dat er vanaf oktober splinternieuwe treinstellen gaan rijden, op elke trein een conducteur en beveiligingsmensen aanwezig zijn, en dat de treinen vaker worden schoongemaakt. Tot oktober moet Limburg het nog doen met het verouderde materieel en een gebrek aan personeel. Wel beloofde Van Zetten dat de huidige treinen snel een grondige schoonmaakbeurt krijgen door onder meer de graffiti te verwijderen.

U bent hier