h

Met pasen weer races in Venray?

5 november 2008

Met pasen weer races in Venray?

Kan er vanaf Pasen volgend jaar weer geracet worden in Venray? Aan het nieuw aan te leggen racecircuit in Ysselsteyn wordt inmiddels druk gewerkt. Echter de SP vraagt zich af of de bouwvergunning al afgegeven is. Tijd voor vragen aan het Venrayse college van B&W!

De SP krijgt van verschillende kanten verontrustende vragen over mogelijke bouwwerkzaamheden aan het nieuw aan te leggen racecircuit in Ysselsteyn.
De SP vraagt zich af of de bouwvergunning of aanlegvergunning inmiddels is verleend en gepubliceerd. Als dit nog niet gebeurt is vindt de SP dat de werkzaamheden direct moeten worden beëindigd en dat dit gehandhaafd moet worden.

Een andere kwestie die de SP wil aankaarten is de bouw van de nieuwe hal op op industrieterrein de Blakt. Gebouwd wordt op de plek waar de tweede illegale baan ligt; er verreist op dit moment een grote hal. De SP vraagt zich af of het een bedrijf wordt of een evenementenhal? Ook hier krijgt de SP vanuit de omgeving reactie van diverse verontruste mensen die graag willen weten wat de bestemming van deze hal gaat worden. Daarnaast komen er meldingen van races die gepland zijn met Pasen en berichten over vrijkaartjes die al uitgedeeld worden voor deze races.
De SP vraagt zich af of de wethouder weet heeft welk bedrijf zich in de hal gaat vestigen of dat er een evenementenvergunning is aangevraagd. Wat voor eventueel evenement gaat er dan plaatsvinden vraagt de SP zich af. Verder vraagt de SP zich af hoe de gemeente tegenover een evenementenaanvraag staat als deze nog niet is aangevraagd. En past deze eventuele evenementenhal in het bestemmingsplan.

De SP hoopt op een spoedige reactie van het college.

Lees hier de schriftelijke vragen aan het college van B&W.

U bent hier