h

Mauro moet blijven!

26 augustus 2009

Mauro moet blijven!

Zoals bijna iedereen uit de krant heeft kunnen vernemen, is de regering van plan een 16 jarige jongen uit Oostrum, genaamd Mauro, uit te zetten uit Nederland. Deze jongeman is sinds 2002 in Nederland en heeft in 2003 (!) asiel aangevraagd.

Opnieuw is het de Nederlandse overheid gelukt om er jaren over te doen om na te gaan of iemand in Nederland mag blijven. Daarmee heeft de overheid zichzelf een brevet van onvermogen gegeven en het slachtoffer in deze is Mauro. Volledig ingeburgerd, nederlands sprekend en van onbesproken gedrag. Liefhebbende pleegouders die hem met liefde en plezier hebben opgevangen en dat ook verder willen blijven doen. Wat is het probleem van deze regering om Mauro te laten blijven? Regels? Onwil?
De Tweede Kamerfracties van de PvdA en de SP hebben schriftelijke vragen gesteld aan staatssecretaris Albayrak. Ook deze partijen zien de waanzin van de afwijzing in.
De pleegouders van Mauro zijn inmiddels een petitie gestart om zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen om de druk op de politiek te verhogen.(zie www.petities.nl/petitie/mauro_moet_blijven/ )
De SP in Venray heeft steun betuigd aan de ouders en hulp aangeboden waar het kan.
Laten we hopen dat de overheid op haar schreden terugkeert en Mauro alsnog asiel verleent.

Huub Rademacher
Voorzitter SP-Venray.

Teken hier de petitie

U bent hier