h

ACTIE!

Algemene acties door de SP

17 maart 2014

Plakken voor verloedering

De SP plakte afgelopen week grote flyers op het dichtgetimmerde voormalige cafetaria Anytime. Verbazing en verontwaardiging alom. Begrijpelijk, echter de SP vindt dat aandacht voor verloedering bitter noodzakelijk blijft.

Lees verder
19 september 2011

Uitzetting Limburgse Mauro naar Angola onrechtvaardig en onmenselijk

SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen is ‘met stomheid geslagen’ over het besluit van minister Leers van Immigratie en Asiel om de Limburger Mauro uit te zetten naar Angola.
 Speciale voetbal-actie voor Mauro op het Plein in Den Haag

Lees verder
29 augustus 2011

Onderzoek SP Limburg Noord: Geen steun bij brandweer voor kabinetsbeleid

De brandweer in de regio Limburg Noord maakt zich grote zorgen over de bezuinigingsplannen van regering en gemeenten. Dat blijkt uit een onderzoek dat de SP heeft gehouden onder 225 brandweermannen en 13 brandweervrouwen die deel uit maken van de brandweer regio Limburg Noord. Paul Geurts, voorzitter van de SP afdeling Horst aan de Maas: “De overgang van de gemeentelijke naar de regionale brandweer (regionalisering) en de gedwongen aanwezigheid op de kazerne (kazernering) zorgen ervoor dat een derde van de brandweermensen twijfelt of ze nog wil bij de brandweer wil blijven. Dat is schrikbarend. We kunnen de steun van zoveel vrijwilligers niet missen.'

Lees verder
7 december 2010

Vul een rugzakje

Sinds anderhalf jaar zijn Jan Hendriks (bestuurslad SP-Venray) en Alda Haegens bezig om in het arme bergdorpje San Mateo de Milpas Altas in Guatemala een nieuwe school te laten bouwen.

Lees verder
16 april 2010

SP krijgt voet aan de grond in Nieuw-Bergen

De afdeling Venray is ook over haar gemeentegrenzen actief. In Bergen werden visitekaartjes uitgedeeld en denken SP-leden van de gemeente Gennep en Bergen aan het oprichten van een eigen afdeling.

Lees verder
10 februari 2010

Busser komt bewoners zonder eigen oprit niet tegemoet

Bewoners die geen oprit voor hun deur hebben en in een wijk wonen waar betaald parkeren is ingevoerd betalen toch het standaard tarief voor een parkeerkaart. De SP heeft vragen gesteld aan verantwoordelijk wethouder Ike Busser welke mogelijkheden de gemeente heeft om bewoners tegemoet te komen.
Parkeerzuil in het betaald parkeren gebied

Lees verder
21 oktober 2009

Standplaats Venrayse ambulances naar brandweerkazerne?

De SP stelde in het vragenuurtje van afgelopen donderdag 15 oktober in de commissie Maatschappelijke Diensten de standplaats van de ambulances aan de orde en vindt dat wethouder Jansen in actie moet komen.
De ambulances staan op het parkeerterrein van de Wieën (bij de huisartsenpost) onder een tent geparkeerd; weer en wind hebben er vrij spel. Onhoudbaar vindt de SP. Ronald van Hal: 'Het gaat hier om zorg waarvan iedereen verwacht dat deze zorg ook acuut geleverd kan worden en nu staat de winter weer voor de deur! Je moet er toch niet aan denken dat je snel een ambulance nodig hebt en deze wil maar niet aanslaan vanwege de vrieskou.'

Lees verder
14 oktober 2009

SP heeft zorgen om aanrijtijden en standplaats ambulances

De SP maakt zich zorgen rondom de aanrijtijden en standplaats van het ambulancevervoer van Venray en omgeving. Aanrijtijden worden in de uithoeken van de regio overschreden en een fatsoenlijke stalling is er niet.

Lees verder
26 augustus 2009

Mauro moet blijven!

Zoals bijna iedereen uit de krant heeft kunnen vernemen, is de regering van plan een 16 jarige jongen uit Oostrum, genaamd Mauro, uit te zetten uit Nederland. Deze jongeman is sinds 2002 in Nederland en heeft in 2003 (!) asiel aangevraagd.

Lees verder
6 augustus 2009

Nog geen oplossing voor werknemers Flextronics

Er is nog steeds niet ingegrepen bij distributiebedrijf Flextronics in Venray, waar werknemers blootgesteld worden aan gifgas uit zeecontainers. FNV Bondgenoten heeft inmiddels aangifte gedaan tegen het bedrijf omdat de regels voor arbeidsomstandigheden voortdurend niet worden nageleefd terwijl medewerkers ernstige lichamelijke klachten oplopen. SP-Kamerlid Remi Poppe: "Op mijn vragen begin juli over de gascontainers en de gevolgen daarvan geeft minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid geen antwoord. Hij is inmiddels op vakantie zo laat het ministerie weten. De werknemers zitten dus nog langer in deze gevaarlijke situatie, terwijl hij juist moet ingrijpen."

Lees verder

U bent hier