h

SP heeft zorgen om aanrijtijden en standplaats ambulances

14 oktober 2009

SP heeft zorgen om aanrijtijden en standplaats ambulances

De SP maakt zich zorgen rondom de aanrijtijden en standplaats van het ambulancevervoer van Venray en omgeving. Aanrijtijden worden in de uithoeken van de regio overschreden en een fatsoenlijke stalling is er niet.

De SP krijgt van ambulancepersoneel zorgelijke berichten rondom huisvesting en aanrijtijden. De ambulances staan op de Wieen letterlijk open en bloot onder een tent die alleen een afdak biedt. Weer en wind hebben vrij spel zeker nu de winter in aantocht is. Dan is een fatsoenlijke stalling geen overbodige luxe voor de ambulances, waarvan verwacht wordt dat zij op elk moment van de dag startklaar staan.

Ambulancepersoneel laat weten dat het nu al nauwelijks kan voldoen aan de aanrijtijden van vijftien minuten. Met name het gebied rondom Bergen komt er bekaaid van af; men gaat ruimschoots over de vijftien minuten heen. Dan is de winter nog niet eens begonnen. Wat als de ruiten bij strenge vorst eerst nog eens moeten worden schoongepoetst? Denk ook aan slecht startende motoren. Een ander belangrijk punt is dat in de wintermaanden het materieel veel te lijden heeft van de winterse omstandigheden. Elke twee jaar moet er nieuw materieel komen; geregeld staan de ambulances stil omdat de motoren gereviseerd moeten worden.

De SP vraagt zich af hoe belangrijk de wethouder vindt dat het ambulancevervoer in en rondom Venray goed geregeld is? Hoe belangrijk vindt men eigenlijk het dat de ambulances in Venray staan en niet in bijvoorbeeld Horst? De SP is benieuwd wat de wethouder daarvoor gaat doen. De SP vindt ook dat de huidige stalling van de ambulances in de buitenlucht ontoelaatbaar zijn en vraagt zich af of er geen alternatieven in Venray zijn waar de ambulances (verwarmd) onderdak kunnen staan. De SP denkt bijvoorbeeld aan de voormalige Hermesremise of andere leegstaande panden zoals de voormalige Opel-garage op Keizersveld. Of misschien is er plaats bij de brandweer!
Word het ambulancevervoer wel in de gaten gehouden vraagt de SP zich af.
De SP heeft vragen gesteld in de aankomende vergadering van de commissie Maatschappelijke Diensten van 15 oktober 2009.

Kijk hier voor de website van het Regionale Ambulancevervoer in Noord Limburg.

U bent hier