h

SP hekelt ongenuanceerde uitlatingen Venrayse politiek over Zandbergen

21 november 2009

SP hekelt ongenuanceerde uitlatingen Venrayse politiek over Zandbergen

De SP neemt afstand van de kritiek die andere partijen hebben over de vermeende integriteitskwestie van Dhr. Zandbergen van inVENtief. Hoezo respectvol samenleven? Iedereen verdient een tweede kans!

Elianne Sweelssen: "Met de nodige ergernis heb ik de berichtgeving over de integriteit van Dhr. Zandbergen gelezen. Eerst de kop in de krant van 19 november op de voorpagina van De Limburger. Deze vond ik ronduit beledigend, daags erop een groot stuk op de voorpagina van de regio, ook in De Limburger. Ik vraag me echt af waarom men het nodig vindt om dit te schrijven. Eerst staat in de aanhef het bericht dat andere partijen het niet verstandig vinden dat hij in de gemeenteraad komt. Aan ons, de SP, is dit echter niet gevraagd, dus wij distanciëren ons ook van dit stuk.

Verder constateren wij een grote vorm van schijnheiligheid bij andere partijen, alsof zij het morele geweten van de gemeente zijn. Ik heb echter nooit gehoord dat het CDA in Venray zich openlijk heeft gedistantieerd van sjoemelende partijgenoten elders in deze provincie. Datzelfde geldt voor de PvdA. Dhr. Busser heeft er zelfs last van dat Dhr. Zandbergen in de raad komt, hij heeft er schrik van. Nou dan is er maar één oplossing: snel vertrekken uit de raad, want als je zo’n angsthaas bent, kun je beter thuis op de bank gaan zitten hopen dat je niets overkomt.

Wel dames en heren: Dhr. Zandbergen heeft zijn straf uitgezeten en dan is het klaar en moet je iemand de kans geven om weer gewoon verder te kunnen gaan, ook in de gemeenteraad. Je kunt iemand toch niet 'levenslang' geven voor een vergrijp?
Ik mag toch werkelijk hopen dat de kreet van het CDA 'respectvol samenleven' voor iedereen geldt en niet alleen voor een select groepje en niet alleen voor een verkiezingscampagne."

Elianne Sweelssen
Fractievoorzitter SP Venray

Klik hier om naar de website van InVENtief te gaan.

U bent hier