h

Fietsenchaos NS station aangepakt

22 december 2009

Fietsenchaos NS station aangepakt

De gemeente Venray gaat het de fietsenchaos op het treinstation in Venray aanpakken. Dit na aandringen van de SP. Mensen in een rolstoel of die moeilijk ter been zijn konden het station maar moeizaam bereiken.

De SP stelde in de laatste commissievergaderingen van eind november de bereikbaarheid van het NS station aan de orde. In de ochtenduren is het voor mensen met een (lichamelijke) beperking of die anderszins moeilijk ter been zijn moeilijk om door het grote aantal fietsen die her en der verspreid staan. In een reactie laat de gemeente weten dat handhaving van hinderlijk of foutief geplaatste fietsen een rol van de gemeente is maar dat zij gelijk beperkt is; mensen moeten op heterdaad worden betrapt om een boete te kunnen krijgen. Wat het extra moeilijk maakt is dat een deel van de grond van het NS-station eigendom is van NS-Vastgoed.
De SP stelde voor om de verlaagde stoeprand extra te accentueren. Volgens de gemeente zal dit weinig helpen: ‘Fietsers komen vaak op het allerlaatste moment vlak voor vertrektijd van de trein aan en zetten de fiets dan “maar ergens zomaar” neer op hun weg naar het perron.’ Het beter plaatsen van de fietsenstalling in de route van de aankomstrichting tot aan het perron zo volgens de gemeente beter helpen.

De Gemeente probeert samen met andere partijen zoals Veolia, de politie, NS, Prorail en de Provincie Limburg tot een algeheel “veiligheidsarrangement” te komen voor het gehele omgeving van het NS-station. In 2010 moet er worden gestart met de vele maatregelen om de bereikbaarheid voor minder valide mensen te verbeteren. De provincie moet het initiatief nemen zo laat de gemeente weten.

U bent hier