h

SP kritisch over Adventure on Wheels

1 december 2009

SP kritisch over Adventure on Wheels

De SP staat kritisch over het aanstaande evenement Adventure on Wheels dat op 26 en 27 december op het racecircuit De Peel gehouden wordt. Volgens een artikel in de Peel en Maas zou het een familie evenement worden. Echter op enkele sites staat wel degelijk dat het om indoorraces gaat.

De SP is kritisch omdat op de site www.ovalnews.nl indoorraces worden aangekondigd terwijl volgens de Peel en Maas het enkel om een familie-evenement zou gaan. Zo staat op de genoemde site te lezen:

16-11-09 SMC Venray plant Indoor evenement tijdens kerstdagen
Op 26 december (tweede kerstdag) en 27 december zal het evenement "Adventure on Wheels" gehouden worden in het VECC (Venray's Evenementen en Congres Centrum) op industrieterrein "de Blakt" in Venray. Als onderdeel van dit evenement zullen indoor races gehouden worden op een baan welke gelijk is aan Raceway Venray. Naast de races zullen er ook nog diverse andere activiteiten georganiseerd worden, zowel voor kinderen als ook volwassenen.
Meer info volgt binnenkort.......

Ook op een forum wordt gemeld dat er races gehouden gaan worden. Zo wordt op het forum van de website www.pewispeedway.eu het volgende gemeld:

“Super, alleen jammer dat ik gisteren net mn motor weggebracht heb....” en,
“ik kreeg inderdaad gister een sms van iemand die dat gehoord had van 2 verschillende personen en later op de avond zei iemand dat hij alweer zo'n aanplak bliljet had zien hangen. dus op naar 2de en 3de kerstdag”

De bijdragen op dit forum zijn inmiddels verwijderd zo blijkt uit een bezoekronde kort voor publicatie van dit bericht op deze site. De SP vraagt af of de gemeente op de hoogte is van de indoorraces en of er voor deze races een vergunning nodig en al dan niet is aangevraagd.

De gemeente Venray laat desgevraagd weten op de hoogte te zijn van het familie-evenement en de indoorraces en dat hiervoor ook een vergunning vereist is. Op 3 november jl. is een aanvraag ingediend door de organisator. De gemeente laat verder ook weten dat zij geen bezwaar hebben tegen het familie-evenement maar dat er geen races, demonstraties of racegerelateerde activiteiten plaats mogen vinden. Daarnaast heeft de gemeente laten weten dat er geen publiciteit mag worden gemaakt over races, demonstraties of racegerelateerde activiteiten.

Ga hier naar de website van Ovalnews en hier naar de website van Pewi Speedway.
Lees hier het antwoord van de gemeente Venray (PDF).

U bent hier