h

Perrons treinstation moeilijk bereikbaar

25 maart 2010

Perrons treinstation moeilijk bereikbaar

Wie op het NS-station in Oostrum ongeschonden naar het perron wil moet zich eerst door massa’s fietsen heen worstelen die de toegang tot het perron blokkeren. Wie moeilijk ter been of rolstoelafhankelijk is of zich verplaatst met rollator of kinderwagen heeft helemaal pech, dan wordt het zoeken naar een geschikte uit- of ingang. Dit kan niet langer! De SP hield deze week een Gele kaartenactie.

Gele kaarten worden aan de fietsen gehangen

Drie dagen lang hielt de SP een publieksvriendelijke actie op het NS-station. De SP wilde met deze actie aandacht vragen voor de in de weg staande fietsen waardoor mensen die moeilijk ter been zijn of afhankelijk zijn van een rolstoel maar met moeite het perron kunnen of van het station af kunnen. De ingang van het station is een grote chaos van fietsen. Veertig gele kaarten deelde de SP dinsdag 23 maart uit. Fietsen stonden voor de ingang en een kaartjesautomaat was zelfs bijna niet bereikbaar. Op woensdag 24 maart deelde de SP zelfs tachtig gele kaarten uit. De brievenbus was niet meer bereikbaar. Wie in de chaos zijn eigen fiets zocht of via een andere weg naar het perron wilde moest over de nodige gevallen fietsen heen. Deze gevallen fietsen belemmeren de doorgang nog eens extra. Ook donderdag deelde de SP ruim tachtig gele kaarten uit. Deze fietsenchaos maakt het NS-station moeilijk bereikbaar en is zeker niet uitnodigend om met de trein te gaan.

Probeer hier maar eens met een rolstoel langs te komen

De SP vroeg al eerder aandacht voor de fietsenchaos op het station in Oostrum. In 2010 zou er moeten worden gestart met het verbeteren van de bereikbaarheid van het treinstation.

Toch heeft de fietsenchaos op het station niet alleen te maken met de zelfdiscipline van de bezoekers. Wie de overvolle fietsenstallingen bekijkt ziet gelijk een deel van de oorzaak. De fietsenstallingen staan zo vol dat mensen wel gedwongen zijn hun fiets elders op het station te parkeren met alle nadelige gevolgen van minder valide bezoekers van dien.

Een grote chaos van fietsen

Dinsdag 30 maart a.s. gaat de SP de verantwoordelijke wethouder verzoeken om binnen een maand met een plan van aanpak te komen voor een bereikbaar NS-station waar mensen hun fiets goed kunnen plaatsen zonder dat minder valide mensen daar last van ondervinden.

U bent hier