h

Inwoners Oirlo melden geluidsoverlast grote hal op De Blakt

23 mei 2010

Inwoners Oirlo melden geluidsoverlast grote hal op De Blakt

Inwoners van Oirlo melden bij de SP dat er geluidsoverlast is in een grote hal op De Blakt. Aanleiding om vragen te stellen aan de gemeente.

Racecircuit De Peel blijft omstreden

Begin mei kreeg de SP meldingen binnen van inwoners van Oirlo in verband met geluidsoverlast van het nabij gelegen De Blakt. Donderdag 8 april jl. zou er geracet zijn in een grote hal op De Blakt.
De SP heeft de gemeente gevraagd of er activiteiten toegestaan zijn op dat terrein. In het bestemmingsplan wordt dat geregeld. Uit antwoord van de gemeente blijkt dat in de grote hal op De Blakt dit niet toegestaan is. Volgens de gemeente hebben ze niet kunnen waarnemen dat er geen races in de grote hal hebben plaatsgevonden. Maar, zo schrijft de gemeente: "Waarmee we echter niet uitsluiten dat deze (de races, red.) hebben plaatsgevonden."
De gemeente laat weten dat de racebaan in de hal maanden terug onklaar is gemaakt en niet meer bruikbaar is als racebaan. Toch gaat de gemeente controleren of dit op dit moment nog zo is en dat het weer mogelijk is om te racen op de racebaan. Mocht dit zo zijn dan zal er handhavend worden opgetreden.
De SP vraagt zich ook af wanneer er een bedrijf gevestigd gaat worden in de grote hal aan De Blakt. De gemeente laat hierop weten dat dit niet "aan de gemeente is, maar aan de eigenaar van de hal."

U bent hier