h

SP gaat aandacht vragen voor asociale bezuinigingsplannen WSW

16 november 2010

SP gaat aandacht vragen voor asociale bezuinigingsplannen WSW

Het kabinet Rutte heeft plannen om mensen met een arbeidsbeperking te korten op hun inkomen en 30 duizend arbeidsplaatsen in de sociale werkvoorziening te schrappen. De SP is van mening dat dit asociale plan direct van tafel moet. Daarom gaat de SP vrijdag 19 november a.s. voor de poorten van werkvoorzieningschap NLW steun vragen voor de landelijke SP-actie "Armoede werkt niet".

www.armoedewerktniet.nlDe SP wil juist dat mensen uit de WSW goed worden opgeleid en begeleid met echte banen en een fatsoenlijk inkomen. Zij mogen niet de rekening van de crisis betalen.
Zaterdag 27 november a.s. wordt er in de Brabanthallen in Den Bosch een manifestatie georganiseerd.

Vooraf, op vrijdag 19 november a.s., zal de SP voor de poorten van de NLW in Venray aandacht vragen voor de bezuinigingen. Dit gebeurt in samenwerking met de SP afdeling Horst die bij de NLW in Panningen de aandacht vraagt van de WSWers voor de bezuinigingen. Zondag 21 november zal de SP in het winkelcentrum van Venray aandacht van het publiek vragen voor de asociale bezuinigingen.

Voor wie mee wil doen aan de manifestatie van 27 november a.s. in Den Bosch, de SP regelt busvervoer vanuit Horst en Venray. Tegen een kleine onkostenvergoeding van vijf euro kan men hier gebruik van maken. Aanmelden kan via e-mail: kurvers@hetnet.nl
of per telefoon: (077) 39 85 312.

Meer informatie over de plannen van het kabinet, de actie en de manifestatie is te vinden op de website www.armoedewerktniet.nl.

U bent hier