h

Sociale Werkplaatsen

28 februari 2014

SP in actie tegen afbraak NLW

Afgelopen donderdag 27 februari jl. hield de SP voor de poorten van de NLW een actie tegen de afbraak van de Sociale Werkplaatsen. Kaarten 'Groeten uit...' werden uitgedeeld.

Lees verder
12 november 2011

Brukske kent problemen Sociale Werkplaatsen

De actie "Armoede werkt niet" kan blijvend rekenen op brede steun. Dit blijkt maar weer als de SP mensen vraagt om hun handtekening te zetten!

Lees verder
13 september 2011

Solidariteitsactie NLW breed gedragen

Veel medewerkers van de NLW namen de moeite om hun naam, handtekening of een klein bericht voor het kabinet Rutte, achter te laten op de honderden werkhandschoenen die op diverse tafels verspreid liggen. De actie "Ketting van Solidariteit" wordt breed gedragen binnen de NLW.
De werkhandschoenen worden gretig getekend

Lees verder
8 september 2011

Solidair met medewerkers NLW

De regering heeft plannen om te bezuinigen op de Sociale Werkvoorziening, maar tot nu toe weigeren de gemeenten die bezuinigingsplannen uit te voeren. De plannen zijn echter helaas nog niet van tafel. Daarom wordt er nog steeds actie gevoerd. Zoals bij de NLW-bedrijven in Panningen en Venray. De SP staat komende dinsdag 13 september aan de poort in Venray en dinsdag 20 september in Panningen.

Lees verder
28 juni 2011

Rapport: De Sociale Werkplaats aan het woord

De afgelopen maanden heeft de landelijke SP intensief onderzoek gedaan naar het wel en wee van de mensen met een (arbeids)beperking die werken op een sociale werkplaats. Dit onderzoek is dinsdag 27 juni 2011 gepresenteerd. De conclusies spreken voor zichzelf: Bijna de helft van de werknemers van sociale werkplaatsen vindt dat de werkplek onvoldoende wordt aangepast aan de beperking die hij of zij heeft.
Ook medewerkers van de NLW in Venray en Panningen hebben in grote getale meegedaan aan dit onderzoek. Daarvoor onze dank!
 De sociale werkplaatsen aan het woord

Lees verder
6 juni 2011

SP opnieuw in actie voor bezuinigingsplannen op de WSW

Opnieuw voert de SP actie tegen de onredelijke bezuinigingenplannen op de WSW van dit kabinet. Maandagochtend 6 juni om half acht staan SPers voor de poorten van de NLW in Venray. Collega’s van de afdeling Horst aan de Maas staan in Helden voor de poorten van de NLW.

Lees verder
2 maart 2011

SP onderzoekt wat er leeft onder de WSWers

De SP is dinsdag 1 maart jl. begonnen met een grootscheepse enquete binnen de NLW. De SP wil meer te weten komen over de problemen waar de medewerkers van de sociale werkplaatsen mee kampen, en oplossingen voor de problemen horen. De eerste 150 enqueteformulieren zijn verspreid.
SP houdt enquete onder WSWers

Lees verder
17 februari 2011

SP start onderzoek onder medewerkers sociale werkplaatsen

Maandag 14 februari heeft Emile Roemer, tijdens een bezoek aan de kwekerij van de sociale werkplaats UW Groen in Utrecht, de aftrap gegeven voor een grootschalig onderzoek onder medewerkers van sociale werkplaatsen.

Lees verder
29 november 2010

Manifestatie "Armoede werkt niet" groot succes

Maar liefst twee bussen waren nodig om werknemers van de NLW uit Venray en Panningen ende WAA uit Venlo naar de Brabanthallen in Den Bosch te brengen voor de manifestatie "Armoede werkt niet".

Lees verder
21 november 2010

Asociale bezuinigingsplannen op de WSW leeft sterk onder de WSWers

Vrijdagochtend 19 november jl. voerde de SP al vroeg actie tegen de asociale bezuinigingsplannen op de WSW van het kabinet Bruin I . Plaats van samenkomst: de NLW in Venray.

Lees verder

Pagina's

U bent hier